Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Проблем-Моля за съвети.

Проблем-Моля за съвети.

Мнениеот fizik » 07 Сеп 2013, 12:01

Здравейте!
Приеха ме във софийския университет със специалност инженерна физика и там ще се учи много математика.
Физиката и химията са ми били винаги любимите предмети и винаги съм бил отличник там.
Големия проблем ми е с МАТЕМАТИКАТА.Тя също ми беше интересна до към 9 клас,когато обаче смених училището и попаднах на кофти даскал той ми уби всякакво желание за учене по математика.И сега положението ми е такова,че на практика нещата от 5 клас нагоре не ги знам.Може би материала от 5-8 клас ще си го припомня само,понеже все пак съм го знаел някога,но от 8-ми нагоре ще трябва да се помъча.
Та моя план е да си купя от някъде учебници по математика от 5-12 клас и да се опитам да науча нещо за да нямам много големи проблеми с висшата математика.На частен учител не ми се ходи понеже освен,че не искам да давам пари и нямам време аз уча по-добре като съм сам и ми е спокойно.Мисля,че с учебници и интернет все ще науча нещо.
Според вас този мой план за изучаване добър ли е?
Давайте съвети какво да правя,имам ли шанс според вас или съм обречен.Желанието ми е не само да си взимам изпитите,но и наистина да разбирам от математика.Имам желание да уча математика,не е като да нямам все пак :)
Лошото е,че съвсем скоро почвам в университета задочно и ще трябва някакси успоредно с висшата да уча и предходната математика макар,че не знам дали ще стане.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ!!!
fizik
Нов

Рейтинг: 0

Re: Проблем-Моля за съвети.

Мнениеот admin » 10 Сеп 2013, 10:24

Купете си учебиците и започнете да ги четете.
Определено ще ви е много трудно, но ако не знаете математика сте загубен с физиката.
Освен това ще учите висша математика, която не може да вземете, ако нямате знания до 12 клас.
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 207

Мнениеот fizik » 10 Сеп 2013, 22:03

Благодаря за отговора!
Вече започнахме с ученето и се оказва,че не съм толкова зле колкото си мислех.Там ни припомниха някои формули от 7-ми клас например,които всеки един човек е забравил.Добре,че преподавателя се оказа много свестен и обяснява добре нещата включително и неща учени до 12 клас.Той е наясно,че на практика не сме добри в математиката поне 90% от студентите.Поне се успокоих доста като видях,че не съм само аз зле в математиката и че просто трябва да си припомня някои неща.
Надявам се тази тема във форума да помогне на всеки който се изправя пред въпроса -"ами сега как ще уча висша математика като не знам тази от средното".
-Моето мнение,е че трябва да си на ниво под 5-ти клас за да е много трудно да учиш висша.Най-вече в университета е важно да попаднеш на добър учител,който наистина да обяснява както трябва а не само да си пише и почти да не комуникира със студентите.Казвам го защото и друг път съм учил висша,но при друг преподавател и друг ВУЗ.
Много зависи от учителя и от желанието на самия студент.
fizik
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот drago » 11 Сеп 2013, 20:49

fizik написа:Благодаря за отговора!
... Моето мнение,е че трябва да си на ниво под 5-ти клас за да е много трудно да учиш висша...

:) :)
drago
Математик

Рейтинг: 518

Назад към Кандидат-студенти