naitsirk написа:9-тата я правя така:
AQ=x, АМ=y, [tex]\angle BMP=\alpha[/tex].
Лесно намираме, че [tex]CN=1+cotg\alpha -x[/tex] и [tex]CP=1-y-cotg\alpha[/tex]. Сега като ги съберем получаваме точно 2.
ганка симеонова написа:naitsirk написа:9-тата я правя така:
AQ=x, АМ=y, [tex]\angle BMP=\alpha[/tex].
Лесно намираме, че [tex]CN=1+cotg\alpha -x[/tex] и [tex]CP=1-y-cotg\alpha[/tex]. Сега като ги съберем получаваме точно 2.
Аз ползвам едно хубаво свойство за страните на четириъгълник с взаимно перп. диагонали. Само няколко пъти питагор
Bgtop написа:Няма спор в СУ винаги са си били най-класните изпити. Хора с 3-ки по математика в СУ изкарват над 5.50 в УНСС, кажете ми как го тълкувате това?
a2aaaa написа:Bgtop написа:Няма спор в СУ винаги са си били най-класните изпити. Хора с 3-ки по математика в СУ изкарват над 5.50 в УНСС, кажете ми как го тълкувате това?
Един мой съученик с 4,50 в СУ изкара 4,75 в УНСС - тълувай тълкувателю.
Bgtop написа:Еми знае си за 4,50 момчето, какво да тълкувам
a2aaaa написа:Bgtop написа:Еми знае си за 4,50 момчето, какво да тълкувам
И на двете места е със сходни оценки...
Bgtop написа:И все пак в УНСС е повече : D. Но каквото и да си говорим изпитите в УНСС изобщо не са показателни за нищо, само като слушам какви работи ми казват явилите се там - яко преписване - 1 от друг и не само...
Bgtop написа:На 8 - 1/2 и 1/16 (не знам дали е така, но аз това получих)
На 9та - 2, но съм разгледал 2 случая - когато отсечките са успоредни на страните на квадрата, и когато не са. И на 2та случая се получава 2.
7ма - 2 (отново)
6 - 30
5 - [5/3;7]
4 - 3
3 - (-bezkr;1]; [3;4) i (4;5]
2 - 4+ 2koren2
1 - 1/2
10та както е описано по-горе
Казвайте дали са така : )
micobg написа:Bgtop написа:На 8 - 1/2 и 1/16 (не знам дали е така, но аз това получих)
На 9та - 2, но съм разгледал 2 случая - когато отсечките са успоредни на страните на квадрата, и когато не са. И на 2та случая се получава 2.
7ма - 2 (отново)
6 - 30
5 - [5/3;7]
4 - 3
3 - (-bezkr;1]; [3;4) i (4;5]
2 - 4+ 2koren2
1 - 1/2
10та както е описано по-горе
Казвайте дали са така : )
Абсолютно същите оговори имам.Дано са верни.
Bgtop написа:С още 2ма човека са сверени и са същите, май ще ударим джакпота на този изпит![]()
Само за 10та имаме малък спор дали за 0 трябва да се доказва, че сбора на две от страните е по-голям от 3тата или е достатъчно това, което се получава ( че а, b и c са положителни)
micobg написа:Bgtop написа:С още 2ма човека са сверени и са същите, май ще ударим джакпота на този изпит![]()
Само за 10та имаме малък спор дали за 0 трябва да се доказва, че сбора на две от страните е по-голям от 3тата или е достатъчно това, което се получава ( че а, b и c са положителни)
Е, разбира се, че трябва. Ако едната страна е по-голяма от сбора на другите две как ще направиш триъгълник?
Bgtop написа:Ами не, понеже за -1 и 1 е изпълнено това условие, то нужно ли е и за 0 да се доказва, това имам предвид.
micobg написа:Bgtop написа:Ами не, понеже за -1 и 1 е изпълнено това условие, то нужно ли е и за 0 да се доказва, това имам предвид.
С 1 и -1 доказваш отношенията между страните, а с 0, доказваш, че са по-големи от нула. Няма как да са ти отрицателни. Ако не използваш нулата, може a>b+c да ти е изпълнено за a=-1, b=-3 и c=-10, например. Може и да греша, но мисля, че така трябва да е.
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]