Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Искам да уча Информатика, но без изпит по математика

Искам да уча Информатика, но без изпит по математика

Мнениеот Ilian_955 » 04 Яну 2014, 00:03

Много ме влече работата с компютър и искам да висшето ми образование да е с такава специалност. Проблема е, че не съм много добър по математика. Годишната ми оценка по математика винаги е била 5, но не съм я изкарвал лесно. Та, да се върнем на въпроса, питанката ми е в кой университет може да уча нещо свързано с компютри без кандидатстудентски изпит по математика?
п.п. Забравих да кажа, че матурата ми е по История и очаквам над 5.50.
Ilian_955
Нов

Рейтинг: 0

Re: Искам да уча Информатика, но без изпит по математика

Мнениеот Гост1 » 04 Яну 2014, 12:24

Според мен Информатика без Математика няма. Няма как да учиш за програмист без да си учил Математика. Затова и в университетите специалностите за програмисти имат задължителни курсове по Математика. Ако не ти се учи за кандидат-студентски изпит по Математика, то не виждам как ще вземеш задължителните изпити в университета, които са далеч по-трудни. Ако искаш да ставаш програмист, залягай над Математиката и кандидатствай във ФМИ, СУ. Иначе има университети, където вероятно се учи доста по-повърхностно Математика (ако въобще се учи). Но без Математика не може да се става програмист. Просто връзката между двете неща е неразривна. Така че, съветът ми е - не търси лесното, но неефективното, а възможно най-бързо започвай да учиш Математика и кандидатствай в най-доброто място за тези неща в България - ФМИ, СУ.
Гост1
Нов

Рейтинг: 14

Мнениеот Ilian_955 » 08 Яну 2014, 22:23

Дочух отнякъде, че след първата година в определен университет можеш да се преместиш в в друг. Примерно учиш 1 година Информатика в СУ и след това се местиш в ТУ същата специалност (университетите са примерни). Истина ли е ?
Ilian_955
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот 0xdeadbeef » 25 Яну 2014, 21:28

Е-е-е$@си рекламата му направи на ФМИ-то. Ето малко и от мен

http://www.youtube.com/watch?v=DtQc06L7Z4M

njoy ( :
о_О
0xdeadbeef
Фен на форума

Рейтинг: 27