Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Как да се самоподготвя за Математика 2 на СУ?

Как да се самоподготвя за Математика 2 на СУ?

Мнениеот Гост » 04 Дек 2020, 10:52

(Следният параграф е дълга, и отчасти ненужна лична история. Последните три изречения са най-важни!)
Въпросът е малко мета и в интерес на истината не съм сигурен, че е подходящ за този форум, но все пак искам да пробвам.
Та, тази година завърших 12-ти клас но реших да не кандидатствам, ту заради короната, ту заради несигурност относно специалността, която искам да избера. Та насочил съм се към Комютърни науки или Информатика във ФМИ, интересувам се от теоритични компютърни науки и (от скоро) математика.
Ситуацията е, накратко, че мразих математиката през по-голямата част от училищната ми кариера, и главно завършвах с 3 или 4 по милост на учителя. 12-ти клас се позаинтересувах, отначало по нужност, а после и от собствен интерес от математиката, и реших да почна да уча от самото начало(проста аритметика и т.н). Така де, в момента съм стигнал до средата на материал що-годе еквивалентен на диференциално/интегрално смятане 1, обаче проблемът е, че научих само основите, които ми трябваха за да почна да мога да уча тази част от математиката(защото е най-ранната част от математиката, която всъщност ме вълнува на идейно ниво). Така де, знам повечето материал, обаче не достатъчно задълбочено, че да решавам задачите. Така де, както подсказва заглавието, търся съвети за подготовка. Ресурси, методи, и като цяло всичко. Проблем нямам със ресурси на английски, даже ги предпочитам, макар че ми се иска да свикна с терминологията и на български.
Гост

Re: Как да се самоподготвя за Математика 2 на СУ?

Мнениеот nenam » 26 Яну 2022, 02:44

Аз лично ползвам сайта www.solemabg.com. Там намирам теория и решени задачи.

Последно избутване Anonymous от 26 Яну 2022, 02:44
nenam
Нов

Рейтинг: 2

Назад към Кандидат-студенти