Да се реши уравнението:
$$\sqrt{x} = x^{2} - 6x + 6 $$
Гост написа:а някой може ли да докаже, че това уравнение е ирационално?
S.B. написа:Гост написа:а някой може ли да докаже, че това уравнение е ирационално?
$$ \sqrt{x} = x^{2} - 6x + 6 $$
ОПРЕДЕЛЕНИЕ: Уравнение,в което неизвестното се среща под знака на радикала, се нарича ИРАЦИОНАЛНО
Удоволствието от доказателството оставям за теб!
Гост написа:
не съм питал за определения, а доказателство...
Гост написа:явно и ти, и S.B не разбирате кво питам-добре, ше го опростя-докажете, че функцията [tex]y= \sqrt{x}[/tex] е ирационална...
Гост написа:Гост написа:
не съм питал за определения, а доказателство...
Имаш основата - в случая определението , а сега за да блеснеш направи доказателството!Какво ти пречи?!
Гост написа:явно и ти, и S.B не разбирате кво питам-добре, ше го опростя-докажете, че функцията [tex]y= \sqrt{x}[/tex] е ирационална...
KOPMOPAH написа:Гост написа:явно и ти, и S.B не разбирате кво питам-добре, ше го опростя-докажете, че функцията [tex]y= \sqrt{x}[/tex] е ирационална...
И какъв е тоя теоретик-умник, комуто е нужно да се доказват подобни неща, не влизащи в първоначалното условие?
Сигурно ако се публикува квадратно уравнение би се заинтересувал колко е лицето на квадрата...
Гост написа:... ма чакай, уе, на теб ако не ти е интересно, никой не те кара да са буташ...
Гост написа:Гост написа:... ма чакай, уе, на теб ако не ти е интересно, никой не те кара да са буташ...
КОРМОРАНЕ, не спори с простак, защото ще те принизи до своето ниво и там ще те победи с опит.
Гост написа:Гост написа:... ма чакай, уе, на теб ако не ти е интересно, никой не те кара да са буташ...
КОРМОРАНЕ, не спори с простак, защото ще те принизи до своето ниво и там ще те победи с опит.
S.B. написа:Гост написа:
Абсолютно точно!Същият този индивид по време на спор ми изпрати един гнусен видеоклип,който на следващия ден администратора изтри.
Той за това се подвизава във форума скрит зад маската на анонимността.Не за да спори на тема математика.
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]