Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

имам нужда от учител по математика за изпит SAT

имам нужда от учител по математика за изпит SAT

Мнениеот Ekaterina » 18 Авг 2010, 10:48

Добър ден , попаднах на вашия форум надявам се да можете да ми помогнете ,интересувам се от преподавател който може да ми помогне с математиката за изпита САТ (които е за американски университети) в град Пловдив.
Благодаря предварително !
Ekaterina
Нов

Рейтинг: 0

Re: имам нужда от учител по математика за изпит SAT

Мнениеот ptj » 22 Авг 2010, 09:10

Ekaterina написа:Добър ден , попаднах на вашия форум надявам се да можете да ми помогнете ,интересувам се от преподавател който може да ми помогне с математиката за изпита САТ (които е за американски университети) в град Пловдив.
Благодаря предварително !

Потърси доц. Пенка Рангелова от катедра Геометрия на Математическия факултет на ПУ. Не съм сигурен дали се занимава с частни уроци, но често води състезатели, курсове и други извънкласни дейности. Има доста издададени сборници и е една от най-добрите в областта. Даже и да не може сама, предполагам ще те упъти към свои колеги.

П.П. Един курс за кандидат студенти също би ти свършил работа, но е възможно американците да имат и малко по-различна учебна програма от нашата. Всъщност с това трябва да започнеш, да разбереш какво знаят те и какво не...
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот allier » 22 Авг 2010, 12:26

Аз понеже съм по-запознат мога да ти дам и един допълнителен съвет - задължително си намери човек, който е преподавал за САТ (и го е държал също така). Трябват ти конкретни съвети за бързо решаване на тест, за това, кога да попълваш случайни отговори, и кога не и т.н. Знанията по математика са минимални т.е. ако можеш да събираш, изваждаш, умножаваш, да правиш прости графики на линейни и квадратни функции, да решаваш текстови задачи, и да знаеш базисните дефиниции на логаритъм, степен, синус, косинус както и елементарни задачи с тях, ще се справиш с математиката. Затова по-важно е някой да те научи на стратегия за взимане на изпита, а не на конкретната математика.
allier
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот ptj » 22 Авг 2010, 14:11

След мнението на allier прочетох повече за изпита.
http://sat.testove.com/index.html

Мисля, че наистина няма нищо общо със стандартните изпити за ВУЗ. Доколкото си спомням съм виждал доста обяви за подготовка за SAT в различните центрове за езиково обучение. По-добре се порови малко в Нет-а или потърси информация на място.
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Назад към Кандидат-студенти