baroveca написа:За задача 5 не трябва ли всяко x<0, защото ако е зададена така както в твоето условие, според мен отговорът е,че няма такава стойност на параметъра а..
Mr.G{}{}Fy написа:baroveca написа:За задача 5 не трябва ли всяко x<0, защото ако е зададена така както в твоето условие, според мен отговорът е,че няма такава стойност на параметъра а..
Нека [tex]a=-1[/tex]
[tex]f(x)=x^2+x+3/4 >0[/tex] За всяко [tex]x[/tex]
baroveca написа:За трета задача получавам [tex]x\in (-\infty ;-\frac{1}{2 } ][/tex]?
inveidar написа:baroveca написа:За трета задача получавам [tex]x\in (-\infty ;-\frac{1}{2 } ][/tex]?
Не е ли [tex]x\in (-\infty ;log_{\frac{3}{ 5}} 3]\cup [0;+\infty ][/tex]?
baroveca написа:А за първа задача получавам,че няма решение..или аз бъркам нещо..стигам до х=0 и х=1..но от ДС х>0 и това,че логаритъма има в основата си х, то трябва да е различно от 1..или съм объркал нещо?
baroveca написа:А за първа задача получавам,че няма решение..или аз бъркам нещо..стигам до х=0 и х=1..но от ДС х>0 и това,че логаритъма има в основата си х, то трябва да е различно от 1..или съм объркал нещо?
inveidar написа:[
Как пък получи хикс равно на нула?
Mr.G{}{}Fy написа:За задача 5 я пак провери ? Сигурен ли си,че е само това?
Mr.G{}{}Fy написа:За задача 5 я пак провери ? Сигурен ли си,че е само това?
inveidar написа:Mr.G{}{}Fy написа:За задача 5 я пак провери ? Сигурен ли си,че е само това?
Но ме съмнява решението му да е вярно!!!
baroveca написа:Mr.G{}{}Fy написа:За задача 5 я пак провери ? Сигурен ли си,че е само това?
Ами не е ли достатъчно условието [tex]x_1\le x_2<0[/tex]
inveidar написа:Mr.G{}{}Fy написа:За задача 5 я пак провери ? Сигурен ли си,че е само това?
Вярно му е!
Но ме съмнява решението му да е вярно!!!
Mr.G{}{}Fy написа:Това,което си написал + D<0 и за =0 да се провери какво се получава,ако не се лъжа,а относно задачата не съм я смятал просто мислех,че трябва още решения да има,но явно са това ... Не съм имал предвид,че е грешно решението ти
Mr.G{}{}Fy написа:Аз разбирам условието така : Да се намери такова а,че като го заместим в f(x) изразът да е положителен за всяко x>0![]()
baroveca написа:За задача 4 получавам,че b=3, a=+-2?
baroveca написа:[tex]\cos{7x} + \cos{x} + 2\cos{3x}\sin{2x}=0[/tex]
[tex]2cos(\frac{x+7x}{ 2} )cos(\frac{7x-x}{ 2})+2cos3xsin2x=0[/tex]
[tex]2cos4xcos3x+2cos3xsin2x=0[/tex]
[tex]2cos3x(cos4x+sin2x)=0[/tex]
[tex]1) cos3x=0=>3x=\frac{\pi }{ 2}+k\pi =>x_1=\frac{\pi }{6 }+\frac{k\pi }{ 3}[/tex]
[tex]2)cos4x+sin2x=0[/tex]
[tex]sin(90-4x)+sin2x=0[/tex]
[tex]2sin(\frac{90-4x+2x}{ 2} )cos(\frac{90-4x-2x}{ 2})=0[/tex]
[tex]1.1)sin(45-x)=0=>\frac{\pi }{4 } -x=k\pi =>x_2=\frac{\pi }{4 }+k\pi[/tex]
[tex]1.2)cos(45-3x)=0=>\frac{\pi }{4 }-3x=\frac{\pi }{2 } +k\pi =>x_3=-\frac{\pi }{12 } +\frac{k\pi }{3 }[/tex]
Объркал ли съм някъде?
Регистрирани потребители: Google [Bot]