stefi7o99 написа:Хора помогнете ми, аз ли съм в грешка или в теста има някаква грешка на задача номер 5 от 1-ви модул : " 37 + x < 5x - 7 ". Реших задачата няколко пъти и ми излиза отговор x > 11, което е отговор Б) в теста, а като верен отговор на задачата дават А), което е x > 11,1 . Мисля, че в задачата или в отговора има грешка, според вас така ли е ?
admin написа:-4x < -44
или
x>11 са решенията
Единственото число по-голямо от 11 е 11,1
stefi7o99 написа:Хора помогнете ми, аз ли съм в грешка или в теста има някаква грешка на задача номер 5 от 1-ви модул : " 37 + x < 5x - 7 ". Реших задачата няколко пъти и ми излиза отговор x > 11, което е отговор Б) в теста, а като верен отговор на задачата дават А), което е x > 11,1 . Мисля, че в задачата или в отговора има грешка, според вас така ли е ?
math10.com написа:Подобно нещо има и в 6-та задача.Например [tex]\triangle ABM[/tex] е правоъгълен равнобедрен и ако не прочетеш внимателно ,че [tex]AB[/tex] е катет ще отбележиш грешния отговор (а) ,вместо верния (г)
boyan99 написа:Хора! На мен ли ми се струва или в отговорите на 23 задача има грешка...Според тях накрая се получава x на квадрат - 9x=0
Според мен трябва да се получи същото, но някрая да е равно на 1
И друг въпрос:
На 22 задача как по-точно може да се намери обем на лист???Това изобщо възможно ли е?
Plamity написа:boyan99 написа:Хора! На мен ли ми се струва или в отговорите на 23 задача има грешка...Според тях накрая се получава x на квадрат - 9x=0
Според мен трябва да се получи същото, но някрая да е равно на 1
И друг въпрос:
На 22 задача как по-точно може да се намери обем на лист???Това изобщо възможно ли е?
monika_at написа:Накрая се получава уравнението [tex]x^2-9x=0=>x(x-9)=0=>x=0; x=9[/tex] И понеже модулното уравнение има само един корен 9, двете уравнения не са еквивалентни.
По задачата с обемите. Прочети си пак условието внимателно.
За скалата за оценяване. Никой не я знае. Всяка година е различна и излиза, след като проверителите завършат проверката и напишат точките.
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]