Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Геометрична задача

Геометрична задача

Мнениеот vessy234 » 03 Сеп 2013, 17:51

\Delta АВС е равностранен т.М е произволна от отсечката АС.Правата m е перпендикулярна на ВС.Правата n е перпендикулярна на АВ.m пресича n в т.F,т.К-среда на АМ.Да се намерят ъгълите на \Delta BFK.благодаря предварително!
Всеки е гений. Но, ако се съди по способността на една риба да изкачи някое дърво, тя ще живее целия си живот смятайки, че е глупава.
Аватар
vessy234
Нов

Рейтинг: 4

Re: Геометрична задача

Мнениеот monika_at » 03 Сеп 2013, 18:23

vessy234 написа:\Delta АВС е равностранен т.М е произволна от отсечката АС.Правата m е перпендикулярна на ВС.Правата n е перпендикулярна на АВ.m пресича n в т.F,т.К-среда на АМ.Да се намерят ъгълите на \Delta BFK.благодаря предварително!

Това условие не ми харесва. С него задачата е неопределена. Бихте ли го погледнали пак?
"Колкото повече изследваме Вселената, толкова по-ясно става, че е единична мисъл на велик математик!"
Сър Джеймс Джинс
Аватар
monika_at
Професор

Рейтинг: 936

Re: Геометрична задача

Мнениеот vessy234 » 03 Сеп 2013, 19:39

Здравейте!Съжалявам,че ще ви разочаровам,но условието си е такова каквото го чета от тетерадката ми по математика.Тази задача ми бе дадена от учителя ми по математика в пмг,но нещо ме затрудни.Остана за домашна и реших да се консултирам с някого.Ето и моя чертеж на задачата.Съжалявам за лошото качество.
Прикачени файлове
webcam-toy-photo1.jpg
webcam-toy-photo1.jpg (37.46 KiB) Прегледано 526 пъти
Всеки е гений. Но, ако се съди по способността на една риба да изкачи някое дърво, тя ще живее целия си живот смятайки, че е глупава.
Аватар
vessy234
Нов

Рейтинг: 4

Назад към 7 клас - НВО