rahtbek написа:Надявам се, се сещате, че се благодари, ако съответният човек ти е решил задачата.....

Така ли се отнасяте и с учениците си в онова квартално СОУ, което се самопровъзгласи за езикова гимназия, или там я раздавате по-кротко поради обективни причини.... ?? ( отговорът е ясен

)
Изключително нагло, наистина. Защо не кажеш, че ми изпрати 5 или 6 геометрични задачи накуп, всяка с по две или три подусловия?Пращах ти решения на порции - тогава, когато имах време и настроение да решавам.Все пак беше лятна ваканция, ако си забравил.

А на теб това не ти стигаше и пращаше напомнящи съобщения, да не би случайно баламката да забрави да ти пусне останалото. От всичките тези задачи, всичките като за 30-та задача от втори модул, не ти пратих решенията единствено на две подусловия. И ги имам, мога да ги постна тук, но ги задържах съвсем умишлено.Да ти решат това и ти пак да смяташ, че няма причина от общо приличие да благодариш.Не ти ги пуснах не в очакване на благодарност, а защото усетих нещо гнило в цялото ти поведение, не само в обстрела на лични за решения.Искаше ми да ти описвам качествата на миналогодишната си класна по немски, при която ти уж си се уредил да бъдеш.Каква била, що била, да съм ти разказвала..И аз съвсем добронамерено го направих, докато разбрах, че твърдението ти, че е говорено с нея и ти ще бъдеш в нейния клас, е пълна лъжа, тъй като въпросната учителка е вече пенсионирана и от тази година не води 8 клас.От края на миналата учебна година се е знаело със сигурност, че ние сме последният й набор зайци . И като заговорихме за това, как е госпожата, добре ли ти преподава по немски

Сигурно можеш да споделиш впечатления, ама само ако ходиш на частни уроци при нея, щото в даскалото, както казах вече, я няма.

Та явно някаква проверка правеше ти, знам ли защо.Чакаше вероятно да изръся някоя простотия по неин адрес.Ама не дочака.
Колкото до 73-то, ще ти кажа 2 думички само.Ако въобще си в 91 НЕГ, явно си искал да учиш немски.Което в повечето случаи означава, че на следващото място в списъка ти е 73-то.Ама няма да признаеш, нали, дори и да е така

Квартално, не квартално, елитно, неелитно..Какви впечатления имаш ти за изминали едва 9-10 учебни дни в 8 клас на НЕГ, та и сравнения се осмеляваш да правиш с друго училище

Голям си разбирач, ей.Аз една година там съм прекарала вече и пак не смея да изкажа толкова сигурно мнение като твоето.Харесвам си даскалото, с някои уговоркии то баш по предмета , касаещ този форум, но не говоря простотии за друго, което също е показало отлични резултати и ученици от което се реализират не по-зле от НЕГ-рите.Или си прочел няколко статийки в нета и вече си готов с позиция и за двете

И последно, да приемем, че си на ти с математиката, както твърдиш, и пускаш задачи от типа на 30-та в помощ на седмокласниците.Нещо не се ли усещаш, че 30-та задача предполага задълбочено познаване на седмокласния материал по геометрия, тоест такива задачи са полезни в средата на втория срок, а не сега. 7 клас са сигурно още на преговор на степенуване и високо ще оценат 30-та задача със сегашните си познания.

И щом си толкова на ти с матeматиката, би ли ми отговорил, защо ми пусна на лични въпросните задачи

Аз 7 клас не съм, за изпит не се подготвям, още повече пък в края на ваканцията.