Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Минимум оценка за кандидатстване

Минимум оценка за кандидатстване

Мнениеот recep_89 » 21 Окт 2011, 13:25

Здравейте! Тази година съм седми клас и искам да ви попитам каква оценка минимум
трябва да изкарам на външното за да ме приемат в МГ ?
recep_89
Нов

Рейтинг: 0

Re: Минимум оценка за кандидатстване

Мнениеот ptj » 21 Окт 2011, 19:02

Трябва да не заспиш на изпита. :lol:

П.П. 90% само от основния тест ти стига.
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот amsara » 21 Окт 2011, 20:39

ptj написа:Трябва да не заспиш на изпита. :lol:

П.П. 90% само от основния тест ти стига.

Не е задължително това да е толкова лесно,колкото го представяш. Зависи за къде става дума. С такъв резултат от 90% на първия модул и нищо повече, ученик ще си докара оценка около 4,50. Утроена тази оценка, дори и в комбинация с пълна шестица от изпита по БЕЛ и две шестици от дипломата, ще образува бал 31 и нещо. Такъв резултат е толкова далеч от нужния за прием в паралелките с английски на СМГ, а пък за тази с немски въобще няма какво да се говори.За първите минималният бал е някъде около 32-33, а за немската паралелка - около и над 35 от максимален 36. ;) Затова трябват много повече от 90% на първия модул, поне за СМГ.По-скоро трябва 90% от целия изпит.Щото и тая условна шестица по БЕЛ е малко вероятно да е пълна.За другите математически баловете може да са и ниски , не знам.
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот ptj » 22 Окт 2011, 05:00

В различните градове е различно, също и бала при момичета и момчета.

П.П. Друг въпрос е, че със сегашната тестова система масова пада нивото на знания (поне по математика). Повечето седмокласници не могат да решават елементарни геометрични задачи.
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот amsara » 22 Окт 2011, 09:56

Да, затова и написах, че много зависи за къде говорим. :) Иначе май нито в една МГ няма квоти.Тоест няма отделни балове за момчета и момичета, а приемът им е общ. Квотите повече са по езиковите.Иначе съм съгласна, че с тестовете е тъпо, но пък вторият модул си е достатъчен за показване на някакви знания. Ако пък го направят така, че всичко в него да е за разписване, всичко ще си е ок.Все пак първият модул е ВО и е нормално да е някакъв лесен, понеже оценява наученото в клас по най-основното.Затова и оценката при изцяло решен тест с 65 от 65 точки е около 4,75 някъде като оценка за кандидатстване.Иначе си е 6 на външното оценяване.
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот Yasen ovcharov » 03 Апр 2012, 12:20

recep_89 написа:Здравейте! Тази година съм седми клас и искам да ви попитам каква оценка минимум
трябва да изкарам на външното за да ме приемат в МГ ?

Зависи от много неща.На първо място в коя математическа гимназия искаш да кандидатстваш.Второ дали си момче или момиче и трето реално колко труден ще бъде теста.Като цяло всяка година нивото пада , което е разбираемо.Моят съвет обаче е следния : помисли си много добре дали искаш да се занимаваш с математика.Аз я изучавах засилено 7 години , сега уча висша такава във ВИАС и през цялото време слушам как хората се чудят защо са се излъгали да запишат такъв тип обучение.Повярвай ми , след седми клас математиката е много по-различна от тази до седми и ти препоръчвам да разгледаш какво се учи .
Yasen ovcharov
Нов

Рейтинг: 0

Назад към 7 клас - НВО