mkmarinov,ти следиш ли ми мисълта ?
Май ти не следиш моята.
Ми не сме всиchки от математиcheски гимназии да ти решаваме супер сложните задаchи,невъзможно е всиchки от 25 задаchи да докарат поне 23-24 верни.ХАйде като говорим да е малко реално погледнато.
Реално погледнато задачите са супер прости. Това е най-лесната матура от години насам. Задачите са такива, че ако можеш да решиш една, можеш да решиш всичките. Преписването на матура е детска работа, така че дори не се налага да ги решаваш.
Недей да ми сравняваш нивото на уchеник в СМГ или такъв в някоя друга елитна гимназия спрямо някого от обикновеното провинциално уchилище.Вие ако имате по 15 chаса математика,ние имаме по 2 редовни и някой път ако има ЗИП,я има,я не...
Ние нямаме по 15 часа математика. В 10 клас имахме 6, 11 - 7, а в 12 клас - 8 часа математика на седмица.
И научи какво е ЗИП и какво е СИП.
Разликата е видна,аз не мисля,che се бия в гърдите за нещо,но нека гледаме реално.Който може,нека си изкара 6.00 и 4.5 на изпита,негова си работа.Не са всиchки родени математици,но все пак трябва да се уважават и хората,които полагат усилия,но малко не им стига...
Ми че като не сте всичките родени математици не се явявайте на матура по математика. Не е задължителна. Ако някой е положил поне малко усилия, матурата ще му се стори елементарна. Под "поне малко усилия" имам предвид решаване на задачи от предни матури по 15 минути на ден от месец-два преди матурата. Не е толкова много, нали?
Те добре che не оставиха същото оценяване,както и да бяха сложили две накрая от сорта на "ивановските" да видим тогава дали щеше да е толкова голямо желанието да са си по 15 на задаcha"
Ами че да бяха дали от "Ивановските" задачи - тъкмо щеше да има поне една задача, на която трябва да се МИСЛИ малко, не да се припомнят вече решени задачи. Уви, образованието ни насърчава зубренето пред мисленето. Като са научени децата да не мислят в час, а да чакат учителят да даде стандартен метод за решаването на всяка задача, няма да се представят добре на изпита. Всъщност никъде няма да се представят добре.
Някои просто се държите надуто и това ,кой щял да ги реши,с ирония ми го казваш,като си голям математик - влез в СУ ,изкарай каквото ще изкараш и прав ти път в живота,радвай се,che си роден да ти се отдава математиката,ама не се въздигай над тия,които не им е дадено толкова,но пак проявяват повеche усърдие и желание от тебе...
Пак повтарям, каквото ти се отдава - на такава матура отиваш. Ако не ти се отдава, преписваш. Матурата е тест и преписването е елементарно. Дори от обща култура, с нулева подготовка, човек може да си я изкара с повече от 3. Без да преписва. Ако прояви малко съобразителност и препише - петицата му е в кърпа вързана. Оценка 5 се нарича "Много добър". Ако всеки е "Много добър", просто стандарта ни не струва.
Усърдието и желанието винаги се възнаграждават. Но едно е да проявиш усърдие и желание, друго е само да говориш. Това се вижда накрая в резултатите

.