Ами да, това и аз си го мислех, но просто проверяващите в момента не са толкова злобни както при 7-ми клас, че да слагат глупави уловки, а просто искат да проверят дали ще можеш да определиш, че това са пермутации и че са на 6-та степен. А относно това, че се вадят 6-те варианта с еднакви букви мога да кажа само, че това е частен случай. На практика паролата АААААА също е написана с буквите А и Б, просто буквата А е използвана 6 пъти, а буквата Б - 0 пъти, така че също се брои. Недейте да търсите под вола теле и да се притеснявате толкова( все пак това не е някаква олимпиада, а просто матура. На олимпиадите понякога наистина има някакви мното тънки съобразявания, но не и тук

). Тук целта е да ви проверят дали знаете комбинаторика, а не дали съобразявате, че може да се пише с малки и големи букви, или пък да се хванете за думичката "открие" и да извадите 1 ден накрая. Ясно е, че на Иван не му трябва да открие паролата и да си я запише в дневника, а му трябва, за да използва компютъра, така че той ще иска да влезе в компютъра. Наистина за по-голяма яснота можеха да кажат Колко опита най-много са нужни на Иванчо, за да
проникне в компютъра на брат си, но дори и в оригиналното условие е пределно ясно, че питат за броя различни пароли, които могат да се образуват(ако не сте решавали достатъчно такива задачи с телефонни номера, шифъри и подредби, не знам какво да кажа).