Сийка написа:МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ . КАК ДА РЕША ЗАДАЧАТА ПОСЛЕДНАТА
Двата триъгълника не са подобни,а и не ти трябва такова нещо!
Задачата се решава със знанията от 7 клас.
Нека [tex]h_{1 } , h_{2 }[/tex] са двете височини на успоредника;[tex]S_{ABCD } = AB.h_{1 } = AD.h_{2 } = 36[/tex]
[tex]S_{AMB } = \frac{AB.h_{1 }}{2} = \frac{36}{2} = 18[/tex] ; [tex]S_{ADN } = \frac{AD.h_{2 }}{2} = \frac{36}{2} = 18[/tex]
[tex]S_{AMB } + S_{ADN } = 18 + 18 =36[/tex] - отг.а
Имаш желание да се подготвиш,но ще трябва да направиш нещо за себе си.Просто вземи учебниците от 7 - 10 клас и попълни всичко което ти липсва като теория в знанията.Иначе няма да стане.Имаш достатъчно време - 2 години не са малко!Пропуските в знанията ти не са малки и не храни илюзии,че като решаваш или по-точно ти се решават задачи от примерни тестове ще можеш да попълниш това което ти липсва.Казвам ти го най-доброжелателно,защото ти не знаеш елементарни неща.Така не може.Математиката е верига от знания и умения,които не се придобиват просто така.Ако искаш да успееш - послушай ме.Имам по-голям опит от колкото ти предполагаш.Остави този сборник и се върни първо към теорията и задачите от 7 - 10 клас.Припомни си всичко,което си забравила,а после може и да се върнеш към тези задачи и всичко ще бъде много по-лесно.Разбира се,докато решаваш на масата до теб трябва да са всички учебници така,че ти да можеш да правиш справка за всяко нещо което ти е необходимо.Не ме разбирай погрешно!Желая ти доброто!
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика