Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Малко глупави въпросчета...

Малко глупави въпросчета...

Мнениеот rendy » 12 Май 2013, 23:45

Здравейте...има някои неща ,които не са ми ясни...Например..къде са центровете на вписана и описана окръжност за четириъгълник - успоредник,трапец,ромб,правоъгълник и т.н...
Също искам да попитам ...имаме [tex]\sqrt{(5-4\sqrt{3} )^2} + (\sqrt{3}-2)^2[/tex] ...(това под корена е на 2ра степен) ...махаме корена с модул...защо ,след като махнем модула ,го махаме с отрицателен знак?Нещо не мога да си го обесня.Ще съм много благодарен ,ако някой ми изясни тези неща,защото стана малка каша в главата ми... :)
rendy
Нов

Рейтинг: 1

Re: Малко глупави въпросчета...

Мнениеот math10.com » 13 Май 2013, 00:16

Центърът на вписаната окръжност за произволен многоъгълник се намира в пресечната точка на ъглополовящите на ъглите му.В произволен многоъгълник може да се впише окръжност тогава и само тогава когато ъглополовящите на ъглите му се пресичат в една точка.
Центърът на описаната окръжност за произволен многоъгълник се намира в пресечната точка на симетралите на страните му.Около произволен многоъгълник може да се опише окръжност тогава и само тогава когато симетралите на страните му се пресичат в една точка.

[tex]|5-4\sqrt{3}|=|4\sqrt{3}-5|=4\sqrt{3}-5[/tex] тъй като [tex]4\sqrt{3}>5[/tex] , а [tex]|a|\ge 0[/tex] за всяко [tex]a[/tex]
math10.com
Математиката ми е страст

Рейтинг: 815

Re: Малко глупави въпросчета...

Мнениеот rendy » 13 Май 2013, 17:40

Благодаря ти много!!!
Ако има още нещо неясно,ще пиша пак в тази тема :)
rendy
Нов

Рейтинг: 1

Назад към ДЗИ