Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Инфо за матурата

Инфо за матурата

Мнениеот cruisebg » 25 Май 2010, 19:17

г-жа Ганка ми каза, че матурата вече е проверена, според вас ще излязат ли резултатите преди 7.6 и какво стана със скандала относно 27-ма задача която не се изучава в ЗП математика :)

Министерството на образованието ще проверява, дали в матурата по математика тази година, е имало задача върху материал, който не се изучава в гимназиалния курс. Това обеща в предаването "Сеизмограф" министър Сергей Игнатов. Той коментира и скандала с изтичането на информация за изпита по литература. По думите му, министерството не е обявило алтернативните две теми, защото е имало идея същите теми да се ползват и догодина.
cruisebg
Фен на форума

Рейтинг: 5

Re: Инфо за матурата

Мнениеот baroveca » 25 Май 2010, 21:51

То и в ЗП не се учи как се намира синус от 75 градуса ама айде. Който има желание го научава.
baroveca
Математиката ми е страст

Рейтинг: 13

Мнениеот ganka simeonova » 26 Май 2010, 08:24

1) Идеята на задачата е, дали човек може да брои. Ако може да брои съединения без повторение и знае логиката, ще преброи и съединения с повторение.
2) Към Иван-баровеца. Синус от 75 се учи в 11 клас- ЗП.
ganka simeonova

Мнениеот cruisebg » 26 Май 2010, 09:52

аз не говорех за синус от 75 :lol:
Дали знае логиката, дали не я знае, не може да дават нещо което не се е учило, деба и идиотите как може да пишат "шест,седем или осем символи" аз си помислих че говорят за !@№$% + първите две букви и всичко ми отиде на кино заради тая задача ще имам 5.30 :@
cruisebg
Фен на форума

Мнениеот ganka simeonova » 26 Май 2010, 09:56

cruisebg написа:аз не говорех за синус от 75 :lol:
Дали знае логиката, дали не я знае, не може да дават нещо което не се е учило, деба и идиотите как може да пишат "шест,седем или осем символи" аз си помислих че говорят за !@№$% + първите две букви и всичко ми отиде на кино заради тая задача ще имам 5.30 :@

:twisted: Моля те, прочети си пак условието.. "...Той помни, че тя се записва само с първите две букви на азбуката.."
ganka simeonova

Мнениеот cruisebg » 26 Май 2010, 10:48

ехх... жалко че не разбрах условието иначе матурата като цяло беше много лесна, много по-лесна от тази от 2009г дори мога да кажа, че е по-лесна от 2008 сигурно няма да ми дадат нито една точка за тази задача и 28-ма не я довърших реших я до някъде и спрях... :( много се ядосвам защото матурата наистина беше лесничка
cruisebg
Фен на форума

Мнениеот mkmarinov » 27 Май 2010, 17:13

a=0; b=1.
Колко е броят на шестцифрените, седемцифрените и осемцифрените числа в двоичната система?
Бройните системи май се изучават и в непрофилирана (където се изучават полиномите).
mkmarinov
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот ganka simeonova » 27 Май 2010, 17:17

mkmarinov написа:a=0; b=1.
Колко е броят на шестцифрените, седемцифрените и осемцифрените числа в двоичната система?
Бройните системи май се изучават и в непрофилирана (където се изучават полиномите).

В непрофилирана по мат не се изучват бройни системи и полиноми.
Но е редно първите уроци по комбинаторика, да са свързани с броене, даже преди децата да са чували за комбинации, вариации и пр..
ganka simeonova

Назад към ДЗИ