Гост написа:Знам, че е късно. Много ми е неприятно, че се стигна до тук. Истината е че ще ми се наложи да държа матура по математика. Аз съм в МГ с десет часа математика на седмица, но все пак смятам да ходя при частен учител. Ще успея ли до май да се подготвя за ДЗИ-то? Моля за отговори. Наистина съм притеснен.
math10.com написа:Ако учиш в МГ не би трябвало да имаш проблем с ДЗИ по математика.Също така не би трябвало да ти е необходим частен учител.
Дали ще ти стигне времето много зависи от това , колко са ти пропуските през годините , колко време се наемаш да отделя до края на учебната година и кой ще те подготвя.До сега само 2 пъти ми се е налагало да подготвям ученици от МГ за ДЗИ и кандидат студентски изпити.Обикновено учениците от МГ се подготвят за олимпиади и състезания и подготовката е на много по-високо ниво от необходимото за матурата.В МГ освен основния материал се учи и профилиран.Има цели раздели в учебниците , за които учениците от обикновенните училища не са чували.Освен това по програма би трябвало 2-ри срок на 12-ти клас да учите преговор на материала по математика от всички години и като сметнеш че 2-рия срок има 16 учебни седмици по 10 часа , това е горе долу толкова часове колкото се учи от 9-ти до 12-ти клас в обикновенно училище.Ако отделиш и извънкласно( както си решил с частен учител) допълнително още 4 часа на седмица според мен ще ти е достатъчно , ори и да не помниш нищо от изминалите 3-4 години.
Ако не е тайна от кой град си?
Гост написа:Някой може ли да ми предложи сборник с абсолютно всичко свойства на геометричните фигури
Регистрирани потребители: Google [Bot]