Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Дали имам достатъчно време да се подготвя за ДЗИ математика?

Дали имам достатъчно време да се подготвя за ДЗИ математика?

Мнениеот Гост » 05 Яну 2021, 11:44

Знам, че е късно. Много ми е неприятно, че се стигна до тук. Истината е че ще ми се наложи да държа матура по математика. Аз съм в МГ с десет часа математика на седмица, но все пак смятам да ходя при частен учител. Ще успея ли до май да се подготвя за ДЗИ-то? Моля за отговори. Наистина съм притеснен.
Гост

Re: Дали имам достатъчно време да се подготвя за ДЗИ математ

Мнениеот S.B. » 05 Яну 2021, 12:36

Гост написа:Знам, че е късно. Много ми е неприятно, че се стигна до тук. Истината е че ще ми се наложи да държа матура по математика. Аз съм в МГ с десет часа математика на седмица, но все пак смятам да ходя при частен учител. Ще успея ли до май да се подготвя за ДЗИ-то? Моля за отговори. Наистина съм притеснен.

Дали ще успеете - изцяло зависи от Вас.Има една българска поговорка : "Кучето скача според тоягата!" ;)
Успех! :D
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5314

Мнениеот math10.com » 06 Яну 2021, 00:16

Ако учиш в МГ не би трябвало да имаш проблем с ДЗИ по математика.Също така не би трябвало да ти е необходим частен учител.
Дали ще ти стигне времето много зависи от това , колко са ти пропуските през годините , колко време се наемаш да отделя до края на учебната година и кой ще те подготвя.До сега само 2 пъти ми се е налагало да подготвям ученици от МГ за ДЗИ и кандидат студентски изпити.Обикновено учениците от МГ се подготвят за олимпиади и състезания и подготовката е на много по-високо ниво от необходимото за матурата.В МГ освен основния материал се учи и профилиран.Има цели раздели в учебниците , за които учениците от обикновенните училища не са чували.Освен това по програма би трябвало 2-ри срок на 12-ти клас да учите преговор на материала по математика от всички години и като сметнеш че 2-рия срок има 16 учебни седмици по 10 часа , това е горе долу толкова часове колкото се учи от 9-ти до 12-ти клас в обикновенно училище.Ако отделиш и извънкласно( както си решил с частен учител) допълнително още 4 часа на седмица според мен ще ти е достатъчно , ори и да не помниш нищо от изминалите 3-4 години.
Ако не е тайна от кой град си?
math10.com
Математиката ми е страст

Рейтинг: 812

Мнениеот Гост » 06 Яну 2021, 10:36

math10.com написа:Ако учиш в МГ не би трябвало да имаш проблем с ДЗИ по математика.Също така не би трябвало да ти е необходим частен учител.
Дали ще ти стигне времето много зависи от това , колко са ти пропуските през годините , колко време се наемаш да отделя до края на учебната година и кой ще те подготвя.До сега само 2 пъти ми се е налагало да подготвям ученици от МГ за ДЗИ и кандидат студентски изпити.Обикновено учениците от МГ се подготвят за олимпиади и състезания и подготовката е на много по-високо ниво от необходимото за матурата.В МГ освен основния материал се учи и профилиран.Има цели раздели в учебниците , за които учениците от обикновенните училища не са чували.Освен това по програма би трябвало 2-ри срок на 12-ти клас да учите преговор на материала по математика от всички години и като сметнеш че 2-рия срок има 16 учебни седмици по 10 часа , това е горе долу толкова часове колкото се учи от 9-ти до 12-ти клас в обикновенно училище.Ако отделиш и извънкласно( както си решил с частен учител) допълнително още 4 часа на седмица според мен ще ти е достатъчно , ори и да не помниш нищо от изминалите 3-4 години.
Ако не е тайна от кой град си?

Ами като за начало да кажа, че май няма да се получи с частен учител. Никой не иска да се ангажира заради коронавируса, но едва ли ми е чак толкова нужен.
Но щом казвате, че ще се справя... Щастлив съм да чуя това.

Проблемът е, че до сега се готвих за друга матура, а на математиката честно казано не и обръщах особено внимание... само преди контролните. Ще отделям колкото време е нужно, но сроковете много ме притискат. А и ми е доста неприятно, че започвам чак сега. Аз никога не съм бил от онези явяващи се на олимпиади или състезания. А и още повече се паникьосвам като видя колко по-напред са съучениците ми в подготовката си.
На въпроса ви, мога да споделя, че съм от крайдунавски град.
Гост

Мнениеот Гост » 25 Фев 2021, 15:54

Честно казано и аз прекалено късно реших за ДЗИ по математика.Някой може ли да ми предложи сборник с абсолютно всичко свойства на геометричните фигури,защото аз не съм от МГ и дори не съм наблягала на математиката,а пък знанията за свойствата ще са ми от полза,все пак това е 85 % решена задача
Гост

Мнениеот Гост » 05 Мар 2021, 15:30

Гост написа:Някой може ли да ми предложи сборник с абсолютно всичко свойства на геометричните фигури

Много хубав въпрос. На мен също би ми бил изключително полезен подобен сборник. Ако случайно си намерила такъв (защото виждам, че съобщението е от преди почти две седмици) ще съм изключително благодарен, ако споделиш кой е той.
Гост

Мнениеот Гост » 26 Яну 2022, 02:36

Здравей,намерих един , който е на иаздателство "Домино" и се нарича Учебно помагало "Помагалник по математика 8-12 клас", но не е напълно изчерпателен. Ако своевременно си намериш нещо,сподели.А и възможно е от унивирситета да са ти дали кои помагалници можеш да ползваш, ако искаш да се явяваш на кандидат-студентски

Последно избутване Anonymous от 26 Яну 2022, 02:36
Гост

Назад към ДЗИ