Как бяха задачите? Нещо затрудни ли ви?
prodanov написа:За bn си прав, сега като я решавах тая тройка съм я изпуснах. А за втория случай за an два пъти го смятам и излиза d = -1/20.
kpabapko написа:prodanov написа:За bn си прав, сега като я решавах тая тройка съм я изпуснах. А за втория случай за an два пъти го смятам и излиза d = -1/20.
Ами помня че се получаваше -4/100= -1/25, може би там ти е грешката.
prodanov написа:Май е точна сега. Викам да не ме орежат много на 26та.
А 27ма ако ми видите решението... 2 страници обяснения тип сбит преразказ.
kickboxer написа:И аз толкова ги изкарах на 26 та ...Искам да попитам някого за 27...Ако съм намерил това che всиchки chисла са 18...а за тези,които се делят на 9 съм взел само тези ,на които сборът им е 9 ... ги изкарах 4...и от там che вероятността е 2/9 колко тоchki ще се дадат приблизително ? Тоест аз забравям да вклюcha тези,които сборът им е 18 и ми се губят още 6 chisla...вместо 10 в chiслител аз пиша 4...колко тоchki горе долу мога да полуcha за задаchata ?
mkmarinov написа:На пръв поглед - 100 точки.
Добре че нямаше 10 комбинаторики измежду тестовите.
inveidar написа:Задачите, отговорите и критериите ги има на http://www.matura.bg
А на сайта на МОНМ все още ги няма. Как става тази работа, не знам!
vladislav92 написа:Добре, аз реших 26та не чрез система, но получих същите отговори. Дали ще е проблем???
mkmarinov написа:vladislav92 написа:Добре, аз реших 26та не чрез система, но получих същите отговори. Дали ще е проблем???
Не.
Тестът носи 50 точки вместо 20. Отвореният тест носи 20 точки вместо 35, а задачите с решение - 30 вместо 45. Прекалили са. Вярно е, че предишните години не беше правилно 20 задачи, някои от които трябва да се решават, да носят 20 точки, а останалите 8 - 80 точки. Но пък сега можеш да изкараш 5-5,50 без бъкел да разбираш от математика.
Регистрирани потребители: Google [Bot]