Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Индивидуално обучение/уроци (1-7 клас) - за гр.София

Re: Индивидуално обучение/уроци (1-7 клас) - за гр.София

Мнениеот monika_at » 04 Сеп 2014, 18:53

WD.jpg
WD.jpg (64.34 KiB) Прегледано 2728 пъти
DobrinkaPetkova написа:Учителка по математика, доказан професионалист с награди от МОН и Регионален инспекторат, предлага индивидуално обучение за ученици от 1 до 7 клас за допълнителна подготовка и/или кандидатстване (почасова работа или по-задълбочено с полудневни занимания преди или след обяд). Възможност за вземане от или водене до училище.
Добринка Петкова, 0898431365, dobrinka_petkova@abv.bg

По принцип няма лошо в обява, за какъвто и било труд. Побърквам се обаче, когато човек пише високопарни изяви. Награди от МОН, РИО, и пр., без да е дал нещо от себе си, без да е доказал себе си, в този форум.
Е. сега и аз ще си постна снимка. Нямам награда от МОН или РИО, а само от четирите класа, випуск 2014. Когато ги изпращаме, те ни номинират. 'Моята номинация е.. "Учител, вдъхновител по предмета"..
Да, някои могат да кажат, че се хваля, може и да е така. Факт е, че съм щастлива, не защото децата са ме номинирали, но затова, че с тях изкарахме цели 5 незабравими години...
Болно ми е, че в този форум пишем активно само трима учители по математика.
-Knowledge Greedy (Враца)
-inveidar (Видин)
-monika_at (София)
Много пъти съм канила и предизвиквала колеги, които да пишат в МАТ10...

задача към Добринка Петкова:
Нека М е среда на АВ в остроъгълен триъгълник АВС , [tex]\angle ACB=60^\circ[/tex] и нека А1 и В1 са петите на височините съответно през върховете А и В. Ако АВ=8, намерете А1В1.
"Колкото повече изследваме Вселената, толкова по-ясно става, че е единична мисъл на велик математик!"
Сър Джеймс Джинс
Аватар
monika_at
Професор

Рейтинг: 936

Мнениеот kmitov » 04 Сеп 2014, 20:46

Не може ли някой, който не пише в другите секции на форума да си даде обява, че учи ученици извън клас?
Може би такова право имат само monika_at, invader i Knowletge Gready, защото според Гана само те са активните решавачи на задачи в този форум? Ами защо бе Гане не посочи и Добромир Глухаров, math10, батБоби, drago и други титани на мисълта и делото?
kmitov
Математиката ми е страст

Рейтинг: 382

Мнениеот monika_at » 05 Сеп 2014, 06:47

Нещо не ме разбра, както винаги.
1) Няма лошо в обява, но малко е нелепо да обявиш награди от РИО и МОН. Това е безпредметно, просто защото хората не те познават, дори е малко нелепо.'
2) Визирах само действащите учители, Митов и може би си ми обиден, че те изпуснах.
"Колкото повече изследваме Вселената, толкова по-ясно става, че е единична мисъл на велик математик!"
Сър Джеймс Джинс
Аватар
monika_at
Професор

Мнениеот inveidar » 05 Сеп 2014, 10:45

monika_at написа:задача към Добринка Петкова:
Нека М е среда на АВ в остроъгълен триъгълник АВС , [tex]\angle ACB=60^\circ[/tex] и нека А1 и В1 са петите на височините съответно през върховете А и В. Ако АВ=8, намерете А1В1.

Да попитам за какво е точка М?
По-добре малко акъл, но навреме!!!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот monika_at » 05 Сеп 2014, 11:57

7 клас:) нещо като упътване ;)
Сър Джеймс Джинс
Аватар
monika_at
Професор

Мнениеот inveidar » 05 Сеп 2014, 19:48

Откога упътванията са в условията на задачите?
Аватар
inveidar
Математик

Мнениеот kmitov » 05 Сеп 2014, 21:00

inveidar написа:Откога упътванията са в условията на задачите?

Гане и твойте хора те критикуват. Защо ли?
kmitov
Математиката ми е страст

Мнениеот MENKA » 05 Сеп 2014, 22:44

А1В1=4 см
MENKA
Математиката ми е страст

Рейтинг: 219

Мнениеот inveidar » 06 Сеп 2014, 11:02

kmitov написа:
inveidar написа:Откога упътванията са в условията на задачите?

Гане и твойте хора те критикуват. Защо ли?

Митов, ти нямаш ли с какво да си играеш?! Па хвани някое момиченце и му покажи колко си добър! Нас ни остави, ние сме стари вече за теб. :lol:
Аватар
inveidar
Математик

Мнениеот kmitov » 06 Сеп 2014, 13:12

На теб не съм казал нищо май?
kmitov
Математиката ми е страст

Мнениеот inveidar » 08 Сеп 2014, 14:37

Не е вярно! Нападаш ни непрекъснато нас, старите кучета. Злобар си. Не знам защо? :shock:
Аватар
inveidar
Математик

Мнениеот kmitov » 08 Сеп 2014, 17:15

Така ти се струва.
kmitov
Математиката ми е страст

Мнениеот Knowledge Greedy » 09 Сеп 2014, 13:32

А на мен ми се струва, че г-н Митов добре си казва мнението.
За разлика от някои, които са захлупени и често замълчават, дори да ги засегнеш.
Но не смятам, че прекалява. Дори добре дозира.
За конкретния случай. Мнението ми е, че стари заслуги свързани с дейности на МОН и РИО биха повлияли отрицателно върху рекламата. Причината е по-скоро политическа. Действията на някои хора неглижираха институциите и споменаването им би играло роля на негативна реклама.
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.
Knowledge Greedy
Професор

Рейтинг: 2830

Мнениеот math10.com » 09 Сеп 2014, 17:34

Нека и аз да кажа нещо по темата.
Няма забрана да се пуска обява във форума.Разделът е точно за това.Лошото е ,че обикновено се получава ситуация , в която Лицето "Х" закъсало финансово, решава че да си учител по математика е нещо просто и всеки може да се справи.Пуска висоопарни обяви в 10-15 сайта и нищо неподозиращите родители на закъсалите деца се хващат като "удавник за сламка" с надеждата да помогнат на детето.След година разбират ,че са си дали парите на вятъра, детето им е останало в същото трагично състояние и вече е късно да му бъде помогнато.
В същото време във форума доказани специалисти ,загърбват комерсиалното и помагат безвъзмездно на нуждаещите се, показвайки качества и ценз.Г-жа Ганка Симеонова, Г-н Емо Стоянов , Г-н Йорданов, , Г-н Драго Грозев ,Г-н Боби Мирчев и най-вече Г-н Иван Делев (преподавател във ФМИ с постовете си в стария форум), както и много други( нека не ми се обидят че ги пропускам) ,не еднократно са поствали задачи ,теми, методи за решения и решения на задачи.
Г-жа Симеонова не веднъж е приветствала появата на учители във форума.Приветствала е и появата на любители желаещи да помогнат.Дразнещото е строго комерсиалното мислене на някои хора.Никога няма да видите подобна реакция ,ако обява за уроци дам аз или пък "drago","ins",......... да не ги назовавам всички.
Подобни обяви по никакъв повод няма да и "бръкнат в джоба" ,защото тя все едно има достатъчно ученици, с които да работи.А подобна реакция е необходима ,за да отворим очите на обърканите и неосведомени родители.Нека помогнем на повече деца да разберат и обикнат математиката.
За това и аз призовавам всички кандидат частни учители , да намалят високопарното представяне и да показват качествата си чрез форума , а комерсиалното идва само когато човек се докаже.
math10.com
Математиката ми е страст

Рейтинг: 815

Мнениеот kmitov » 09 Сеп 2014, 21:04

Дали не може да се докаже учител по математика и без този форум и въпреки това да си даде обява за ученици в него?

Нали не си мислите, че единствените добри учители по математика в България са тези, които пишат тука?
kmitov
Математиката ми е страст

Мнениеот math10.com » 09 Сеп 2014, 22:08

Нали не мислиш ,че наистина добрите учители се нуждаят от обява в този форум?
Всъщност нека да съм по-точен.Нали не мислиш че истински добрите учители се нуждаят от обява където и да било?
math10.com
Математиката ми е страст

Мнениеот math10.com » 09 Сеп 2014, 22:52

Даже анонимен участник се обиди от мнението ми :D
Ами съжалявам ,но това е реалността.Качествените математици си имат достатъчно работа, а некадърниците си пускат обяви наляво надясно с идеята да спечелят 20-30 лева повече расипвайки бъдещето на някое дете и убивайки амбициите на родителите му.
Статистиката показва, че на прага на учебната година има недостик на учители по математика в много региони на страната.Директори на учлища са принудени да молят пенсионирани на скоро учители да се върнат временно на работа,за да започне нормално учебния процес.Около 3% от действащите учители са в пенсионна възраст и е въпрос на време да напуснат.Около 10 % от действащите учители са без учителски ценз и са на работа поради липса на желаещи в дадената сфера.Да ,но никой не иска да работи в училище.Всеки гледа "на работата лекото и на хляба мекото".И после казва ,че децата били тъпи,той добре си обяснява , ама те тъпи и не разбират,в училище нищо не ги учат.....
Така,че Г-н Митов,
Не форумът по математика, а класната стая е място за доказване.Ама никой не иска да се доказва там........
Е дами и господа,
Давайте още отрицателни вотове обидени от истината.
math10.com
Математиката ми е страст

Мнениеот kmitov » 10 Сеп 2014, 05:10

Ами аз да не съм казал обратното? Форумът е за свободното време, а не да показваш дали си добър учител или не.
kmitov
Математиката ми е страст

Мнениеот inveidar » 10 Сеп 2014, 10:36

kmitov написа:Ами аз да не съм казал обратното? Форумът е за свободното време, а не да показваш дали си добър учител или не.

Така де. За теб форумът е да си плещиш глупости през свободното време. Основно! :D
Аватар
inveidar
Математик

Мнениеот kmitov » 10 Сеп 2014, 10:56

Благодаря!
kmitov
Математиката ми е страст

Мнениеот inveidar » 10 Сеп 2014, 19:46

kmitov написа:Благодаря!

Няма за какво.
Аватар
inveidar
Математик

Мнениеот kmitov » 10 Сеп 2014, 20:52

Е няма?! Толкова си любезен! Не може да не ти благодари човек.
kmitov
Математиката ми е страст

Мнениеот drago » 10 Сеп 2014, 21:44

math10.com написа:...В същото време във форума доказани специалисти ,загърбват комерсиалното и помагат безвъзмездно на нуждаещите се, показвайки качества и ценз.Г-жа Ганка Симеонова, Г-н Емо Стоянов , Г-н Йорданов, , Г-н Драго Грозев ,Г-н Боби Мирчев и най-вече Г-н Иван Делев (преподавател във ФМИ с постовете си в стария форум), както и много други( нека не ми се обидят че ги пропускам) ,не еднократно са поствали задачи ,теми, методи за решения и решения на задачи...

Браво, като видях това "Г-н Драго Грозев", направо се шашнах за мен ли става въпрос? :lol: :lol: ... пък после... "задгърбват комерсиалното", "безвъздмезно", "качества", "ценз"..., направо току виж ще налапам бастуна. Сега да ти кажа: в този форум поствам само защото ми е било кеф. Ако съм бил полезен на някой, то много бих се радвам, но тези не са от контингента, които имат нужда от частни уроци.
math10.com написа:... а некадърниците си пускат обяви наляво надясно с идеята да спечелят 20-30 лева повече расипвайки бъдещето на някое дете и убивайки амбициите на родителите му...

И кое ти дава право да определящ кой е некадърник !!?? Само защото някой пуснал обява и написал, че има някакви награди? Ами всеки е свободен да се рекламира, както прецени! Този форум е просто един форум, нищо повече, не сертификат за можене или подобно...
Я вземи приземи самолета, че като чуя такива напомпени работи ми напомнят за едни отдавна минали времена...
drago
Математик

Рейтинг: 518

Назад към Обяви - продавам/търся, уроци по математика