MENKA написа:1.Изобщо не е удобна тази програма,която пишете.
2.Не позволява да се правят чертежи.
3.Всеки има право да си напише мнението така,както пожелае.
4.Всеки има право и да не чете мнението всекиму.
5.Математиката е точна наука-или верен,или неверен отговор.
6.Как е решена задачата,няма значение.Въпросът е да бъде вярно решена.
7.Не е важно да си знаещ,а е важно другият срещу теб да те разбере.От Вас специално се прилагат методи,които изобщо не са разбираеми за средния ученик.Напр. за решение на полиноми и т.н. -евклидово пространство.Абсолютни глупости.
Приятен ден Ви желая!
Реплика и от мен.
По точка 1:Не е редно подобна констатация да се прави от човек , който не е опитал да напише нещо с LaTeX. Администратора е направил помощен панел и бързи бутони за много функции , а в интернет има пълно ръководство за работа.
По точка 2: Да LaTeX е текстов редактор , който не прави чертежи.За чертежи е необходим страничен софтуер.За чертаене аз лично ползвам "GeoGebra",която е съвместима с "LaTeX".
По точки 3 ,4 и 5 съм съгласен , но нека не забравяме , че обикновено ученици молят за помощ и прочитат каквото им напишем.Така че нека се стараем повече написаното да бъде коректно.Ако нещо не сме сигурни по-добре да не пишем.Сканирани решения на задачите са си ок , но все пак да намалим "да се чете еди как си..." или "в предния ми пост решението не е вярно.Ето го вярното.".Все пак това не е бягане и тук не се състезаваме кой ще напише решение първи.
По точка 6: Как е решена задачата има значение.Желателно е решението да бъде съобразено с материала изучаван от питащият.Желателно е и да търсим най-краткото и лесно решение , а не да решаваме задача от еднакви триъгълници с аналитична геометрия ,та дори и да е в раздел "Висша математика".
По точка 7:"От Вас специално се прилагат методи,които изобщо не са разбираеми за средния ученик" това е много общо казано.Всички във форума под общ знаменател "Вас".Аз лично избягвам прилагането на методи от "Висша математика".Нестандартни методи от елементарна математика за олимпиади и състезания да , но те са достатъчно лесни за разбиране от средно статистическия ученик.Допустими са за използване в училище и мисля ,че са полезни въпреки, че учителите не са ги предавали.
Забележка към потребитела "МЕНКА".Преглеждай от време на време , какво са писали по дадена тема и другите потребители.Ако за дадена задача е написано коректно и приемливо решение не е необходимо да се пише друго особено когато то е по-тромаво и трудно за разбиране.Преди да публикуваш дадено решение го прегледай за грешки.Човешко е да се греши , но тук е желателно да внимаваме.Допускаш грешки от бързане , а не знам за къде бързаш.По-добре реши една задача като хората отколкото 4-5 със забележки......В няколко теми имаше въпрос към автора на задачата , какви са отговорите.За протокола , не всички ученици молещи за помощ знаят отговорите на задачите.Не всички учители дават домашно от учебника ,на което знаем отговорите.Тук не се опитваме да си сверяваме отговорите , а се опитваме да помагаме на питащите.Във форума редовно пишат 5-6 активни учитела по математика, понякога се включват преподаватели от ФМИ , бивши национални и регионални състезатели по математика , студенти от ФМИ и доста любители с явен интерес към предмета.Така че надскачането е излишно.Всеки може да попадне на някой по-компетентен от него