4okoboko написа:Само се мъчи да ме затапи. Грешката е, че делиш на а-b бе, менкич, щот делиш на 0. Ако знаеш защо ми кажи, недей да се смееш само
monika_at написа:Сега се сещам за една сладка задачка. Ако ти докажа, че всеки триъгълник е равнобедрен, дали ще разбереш къде е грешката
4okoboko написа:Само ще си позволя да направя едно малко отклонение от главната тема на разговор. Менка , тя ме попита дали Аз ще мога да я реша, не дали аз и менка ще я решим. Менка само гледа отстрани, не пише![]()
monika_at написа:4okoboko написа:Само ще си позволя да направя едно малко отклонение от главната тема на разговор. Менка , тя ме попита дали Аз ще мога да я реша, не дали аз и менка ще я решим. Менка само гледа отстрани, не пише![]()
Да, искам само Чоко да мисли върху нея. До 10 мин пускам чертеж.
MENKA написа:monika_at написа:Значи ме игнорирате,а.Не ме искате в компанията си .Сърдита съм.
4okoboko написа:Ех, не можах да отговоря.....В смисъл не се изразих правилно, исках да кажа, че не се пресичат във триъгълника ,а то че все някъде ще се пресекат е вярно, защото за да може 2 прави да не се пресекат трябва да са успоредни. Сега вече така ли е
![]()
(Така ли е, че се пресичат извън триъгълника?)
4okoboko написа:Тя и Менка щеше да я реши, ама има още МУРУЗ да яде![]()
MENKA написа:4okoboko написа:Тя и Менка щеше да я реши, ама има още МУРУЗ да яде![]()
Аз знаех как се решава.Но уговорката е да не се намесвам.
4okoboko написа:Значи е така? Тоест още с това "нека" става равнобедрен?
monika_at написа:4okoboko написа:Значи е така? Тоест още с това "нека" става равнобедрен?
Не точно, защото ако е равнобедрен правите ще се сливат. "Нека" си е съвсем наред. Грешката е в построението на точката:)
4okoboko написа:Хм, наистина, аз съвсем изключих, че в равнобедрен ъглопол.=височина, а в случая как мога да докажа, че тия 2 прави се сливат?
monika_at написа:4okoboko написа:Хм, наистина, аз съвсем изключих, че в равнобедрен ъглопол.=височина, а в случая как мога да докажа, че тия 2 прави се сливат?
Е, ако един триъгълник е равнобедрен, ъглополовящата към основата е симетрала:) 7 клас.
Регистрирани потребители: Google [Bot]