В повечето случаи се въздържам от критики, но и тук ще си дам критичното мнение.
MENKA написа:math10.com написа:... Защо да оправдаваме "МЕНКА" която не полага усилие да се научи?
1.Изобщо не е удобна тази програма,която пишете.
2.Не позволява да се правят чертежи.
3.Всеки има право да си напише мнението така,както пожелае.
4.Всеки има право и да не чете мнението всекиму.
5.Математиката е точна наука-или верен,или неверен отговор.
6.Как е решена задачата,няма значение.Въпросът е ...
7.Не е важно да си знаещ ...
Приятен ден Ви желая!
По точки.
1. Владеенето в някаква степен на редактори на научен текст е в плюсовете на всяка съвременна образователна програма, необходим инструмент на студент, учител, научен работник.
Освен въпросната LaTeX има и други, но няма кой да учи. Тук напълно подкрепям
math10.commath10.com написа:... Защо да оправдаваме ..., която не полага усилие да се научи?
2. Освен въпросната LaTeX има и други с графична насоченост, съвместими със средата в която работим.
... Но и тях някой трябва да учи!
3. С добавката - да се спазва добрия тон и етикет.
По точка 4 - да, Демокрацията повелява.
5. Тук съм просто предизвикан да отправя Молба към написалия точка 5, да спазва това което е написал и да намали брака поне наполовина (
за това в същност си губим времето да критикуваме).
6. Написалият 6 не е предполагал, че ще напише и 7; което 6 крещящо противоречи на 7. Иначе е добре.
7. Аз претендирам да съм (много)знаещ и се чувствам лично засегнат. Когато си знаещ, знаеш с какъв човек си имаш работа и му предлагаш такава гледна точка, че поне малко да те разбере. Когато насочваш писането си към друга група читатели, сменяш нивото, стила, подробностите, терминологията. Това само знаещият може да си позволи.
И накрая. Все пак MENKA с бързата си реакция е много полезна за сайта, след като има и читатели. Но нека положи повечко усилия, за да не ставаме за смях като политическа (не дотам компетентна) говорилня.
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.