Тук продължавам темата от Доказване на тъждества, защото в началото не можах да обясня хубаво какво питам и не се разбира, тъй като темата стана прекалено дълга и никой не разбра какво искам да кажа.
1-ви въпрос: Това не е задача, не ме питайте какво е условието, просто имаме израза ( a : [tex]\frac{a}{6a+7 }[/tex]) ( 2-те точки са делено) Когато пиша допустими стойности, трябва да ги напиша на знаменателя, който в случая е 6a+7 , но когато сменя знака пред дробта от деление на умножение, обръщам дробта и 6а+7 минава в числител,а "а" минава в знаменател и тогава трябва да пиша допустима стойност и за "а" и не се връзва, защото тогава на всяка задача, в която имам умножение трябва да пиша и на числителя и на знаменателя ДС, защото в зависимост от това дали е "по" или "делено" знаменателят става числител и обратно.И въпросът ми е какви са допустимите стойности на следната примерна задача и защо. Задачата е: (a:[tex]\frac{a.a.a}{6a+7 }[/tex]-1 ) : (a+1) .Трябва да е "а" различно от 0 ; -1 и -7/6, но ако е така то всяка задача, в която има умножение, трябва да пишем в ДС и числител, и знаменател, примерно: [tex]\frac{x+y}{x-y }[/tex].[tex]\frac{x+y}{ x-y}[/tex] (по тая логика ДС-то е x+y различно от 0 и x-y различно от 0, защото (x+y) както числител, така може да бъде и знаменател в зависимост от знака пред него)
2-ри въпрос:Имам пак уравнение, не е задача, знам как се решава, не искам менка пак да ми я решава: (a+b)(c+d)=0. Ако искам да изразя (a+b), ще се получи (a+b)=[tex]\frac{0}{c+d }[/tex] и от ДС разбираме, че c+d трябва да е различно от 0.След това, ако изразим (c+d)=0/(a+b), тогава и 2-те са различни от 0, а как тогава могат да са равни на 0???
Въпрос към Knowledge Greedy ( Менка да не се обажда, че заради нея трябваше да пиша темата наново)

Меню