Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Някои може ли да обясни как се рашава

Всичко, което си няма категория

Re: Някои може ли да обясни как се рашава

Мнениеот Евва » 15 Яну 2019, 04:56

Самата система има решение (-1;1) и (1;1) .
Евва
Математик

Рейтинг: 1513

Мнениеот KOPMOPAH » 15 Яну 2019, 14:29

Евва написа:Самата система има решение (-1;1) и (1;1) .

В случая не става дума за система, а за двоен интеграл. Като се сметне, ще се получи площта на фигурата, ограничена от кривите и от условието за $y$.
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3157

Мнениеот Noobdrew » 16 Яну 2019, 13:24

KOPMOPAH написа:
Евва написа:Самата система има решение (-1;1) и (1;1) .

В случая не става дума за система, а за двоен интеграл. Като се сметне, ще се получи площта на фигурата, ограничена от кривите и от условието за $y$.

добре но може ли да ми обясните как се решава самата система знам че е проста но просто съм забравил това което сме го учили в 6-7 клас :?
Noobdrew
Нов

Рейтинг: 1

Мнениеот KOPMOPAH » 17 Яну 2019, 00:44

Това [tex]\iint \operatorname {d}x \operatorname {d}y[/tex], което виждам в горния ляв ъгъл на снимката, винаги е значело двоен интеграл и по мое време се изучаваше не в 6-7 клас, а в университета. Другото, което е в дясната част на снимката, макар и да прилича на система с две неизвестни, всъщност въобще не е система, а уравненията на кривите, заключващи фигурата, чието лице се намира чрез въпросния двоен интеграл.
Нямам представа как и защо това листче е попаднало у питащия и какви мисли е предизвикало у него, но май имаме пример на едно фундаментално и диалектическо разминаване на понятията. :roll:
Не бих се наел с материал за 6-7 клас да решавам задачата...
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3157

Мнениеот S.B. » 17 Яну 2019, 12:07

Такова подобно "листче" ми дадоха и на мен да реша.Разпространява се във Ф.Б. и наивниците смятат,че това е ПИН код за тлъста банкова сметка.На листчето,което ми дадоха пишеше " Скъпа,когато се събудиш и закусиш,разходи се по магазините и си купи каквото пожелаеш.Също така почерпи и приятелките си.Забавлявайте се за моя сметка.Оставям ти моята кредитна карта,ПИН кода е решение на тази задачa" .Тук е двоен интеграл,а на мене ми се "падна" единичен определен интеграл. :lol: :lol: :D
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5269

Мнениеот Евва » 18 Яну 2019, 03:46

Noobdrew,напиши: Вььчисление двойного интеграла-Tatyana Grygoryeva
На 1 страница ще видиш ''Видеоклипове''.Препоръчвам ти третия (чудесно обяснено),той трае 11 мин.34 сек.
Евва
Математик

Рейтинг: 1513

Мнениеот Noobdrew » 24 Яну 2019, 12:01

KOPMOPAH написа:Това [tex]\iint \operatorname {d}x \operatorname {d}y[/tex], което виждам в горния ляв ъгъл на снимката, винаги е значело двоен интеграл и по мое време се изучаваше не в 6-7 клас, а в университета. Другото, което е в дясната част на снимката, макар и да прилича на система с две неизвестни, всъщност въобще не е система, а уравненията на кривите, заключващи фигурата, чието лице се намира чрез въпросния двоен интеграл.
Нямам представа как и защо това листче е попаднало у питащия и какви мисли е предизвикало у него, но май имаме пример на едно фундаментално и диалектическо разминаване на понятията. :roll:
Не бих се наел с материал за 6-7 клас да решавам задачата...

Да задачата е от университет по точно от приложна матетамика, а за това отдясно да това е уравнението на крива, но въпроса ми е как се решава крива зададена по този начин че да получа x="няколко" самият интеграл мога да го реша понеже е доста прост но нямам идея как да намеря границите на интеграла
Noobdrew
Нов

Рейтинг: 1

Назад към Алгебра