Здравейте, отново! Седя от часове на тази задача и не мога да разбера, какво трябва да направя Всякакъви съвети или решение биха били полезни(и ако може подробно, за да мога да разбера задачата). Ще съм много благодарен!
Намери матриците на операторите и линейното изображение, после сметни матрицата на композицията и намери за кои p тя става матрицата на нулевото изображение. Преди това си задай въпроса как трябва да изглежда тази матрица. Еми по-подробно от това не мога.
Благодаря много заотговора, но ще може ли да ми кажеш как се намира матрица на линейно изображение и после как да сметна композицията(за оператора се оправих )
Но аз не знам как става това. Дадоха ни я за домашна, но ние даже не сме обяснявали как се решават такъв тип задачи и какво се прави. Търсих в нета подобни задачи и информация, но не намерих нищо или това което намерих ме обърква тотално и мисля че няма общо със задачата .
Здравейте, имам проблем с една задача, дали бихте могли да ми помогнете? дадени са векторите а(-1;2;0) и в(2;0;-3) намерете с=(3а)хв не знам как се пише вектор стрелка отгоре.