Гост написа: И изобщо не съм имал предид ВТФ, иначе направо щях да го напиша в заглавието. Твърдението си формулирах сам като разширение на случая n=2 ("Как може да се пресмятат произволни Питагорови тройки?")
Гост написа:Заглавието ли е важно, или съдържанието? Ако имате мнение относно коректността на предложеното от мен доказателство, бих се радвал да го прочета.
Гост написа:Засега предлагам доказателство на твърдението си. Ако доказателството се окаже вярно, едва тогава то ще заслужи честта да се нарича доказателство на теоремата на Ферма.
И в края на краищата, пак питам - според вас доказателството правилно ли е? Ако не, защо?
Всички ферматисти имат обща черта - магарешки инат и тотално игнориране на доводите, показващи несъстоятелността на техните "доказателства".Още в първия отговор е написано защо доказателството не го бива. Не четеш ли?
Гост написа:Можеш ли да посочиш поне една такава стойност на X и k? Например за n=3.
Иначе " може да има милиони делители " не е доказателство.
Никой. На аз нищи не доказвам - ти доказваш. Сега докажи, че никой от възможните делители на $x^n-k^n$ при всички възможни делители на този израз, не може да е решение. Аз не съм идиот - ти си. Ти доказваш - доказвай.Гост написа:До pal702004.
Чудесно! Сега остава само да посочиш кой от делителите 18,36,61,122 e корен на уравнението (4). За n=3 то е 3Y^2 + 3Y + 1 - X^3 =0.
Гост написа:До pal702004.
Чудесно! Сега остава само да посочиш кой от делителите 18,36,61,122 e корен на уравнението (4). За n=3 то е 3Y^2 + 3Y + 1 - X^3 =0.
Регистрирани потребители: Google [Bot]