Необходима е помощ. Имаме 4 числа:
а=1.16864
b=1.16952
c=1.16822
d=1.16906
Трябва да се получат две числа: e=1.17170 и f=1.16885. Как би изглеждала формулата?
Гост написа:Необходима е помощ. Имаме 4 числа:
а=1.16864
b=1.16952
c=1.16822
d=1.16906
Трябва да се получат две числа: e=1.17170 и f=1.16885. Как би изглеждала формулата?
Гост написа:Моя. Търся помощ. Не мога да се справя.
Гост написа:Не. Криптото няма такива знаци. Там нещата са хазарт.Просто искам помощ. На мен лично ми трябва тази сметка, искам да я използвам в ексел за да улесни работата ми. Незнам как да съставя формула. Имаме n на брой числа. Например от 1 до 100. Избираме произволни две числа. Например 33 и 18. При избирането на тези произволни две числа от четири също произволни от порядъка от 0 до 100 формулата да дава един и същи резултат. Т.е избираме проиволни четири числа от 1 до 100. Избираме произволни други две пак от този порядък. Как би изглеждала формулата? Това питам и ако можете помогнете. Ако не, не помагайте. Това е.
peyo написа:
Аз не разбрах за какво става дума. Някой разбра ли нещо?
Гост написа:peyo написа:
Аз не разбрах за какво става дума. Някой разбра ли нещо?
Да,разбрах още когато беше публикувана задачата.На човека му трябва помощ,така че да получи винаги печеливши числа за да печели от хазарт.Народът е казал " Който си има брада ще трябва да си намери и бръснач!"
peyo написа:
Каква е тази игра?
Гост написа:peyo написа:
Каква е тази игра?
Не знам точно,но има доста такива игри!Хората са луднали по хазарта,за съжаление.
ammornil написа:...да се намери функция ... на множество от n елемента, такава че стойността на функцията от кои да е два произволно избрани елемента да е винаги една и съща...
peyo написа:ammornil написа:...да се намери функция ... на множество от n елемента, такава че стойността на функцията от кои да е два произволно избрани елемента да е винаги една и съща...
Тук мисля, че можем да докажем, че единствената такава функция е константа.
Нека имаме $f(a,b,c,d) = f(a,b)= q$. Но тогава имаме и $f(a,b,c,d) = f(c,d)= w$. Но за да бъде вярно това, трябва $q=w$, следва $f=C$.
Регистрирани потребители: Google [Bot]