Henz написа:Ганке честно казано нищо не разбрах.Какви са тези полиноми,методи на неопределените коефициенти,няма ли по-лесен начин.Мастърсз аз теорията я разбирам,трудно ми е да ги решавам.Направо за интегралите си нямам на идея от къде да ги хвана,нито как да я получа тая функция примитивната.
Полином:
[tex]P_{n}(x)=a_{0}x^{n}+a_{1}x^{n-1}+a_{n-1}x+a_{n}[/tex]
дробна функция:
[tex]R(x)=\frac{P_{n}x}{Q_{m}x};;; n<m ---pravilna ;;; n>=m---nepravilna[/tex]
Госпожата отгоре много добре го е написала, но аз ще дам друг пример туко виж ти станало по ясно .
Примерно ако имаме неправилната дроб [tex]\frac{2x^4-3x^3+4x^2-5x+6}{x^2-3x+1}[/tex]
можем да разделим 2та многочлена направо или по метода на неопределените коефициенти:
[tex]2x^4-3x^3+4x^2-5x+6=(x^2-3x+1)(Ax^2+Bx+C)+Dx+E;;;;;
2x^4-3x^3+4x^2-5x+6=Ax^4+(B-3A)x^3+(C+A-3B)x^2+(B-3C+D)x+(C+E)[/tex] сега просто приравняваш коефициентите пред степените и получаваш
[tex]A=2, B=3 , C=11, D=25 , E=-5 ;;;; ur. e: (2x^2+3x+11)(x^2-3x+1)+\frac{25x-5}{x^2-3x+1 }[/tex]
ето това е пример за метода на неопределените коефициенти. Сега ще ти пратя линк с таблични интеграли
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 0%BB%D0%B8 като почнеш да решаваш задачи се стараеш да я сведеш до табличен интеграл. Айде решавай каквото намериш и питай за въпроси.
П.П. ln e "логаритъм натурален" в пълен вид написан е така [tex]log_e[/tex]
И ти твърдиш, че знаеш теорията?Седни да четеш има и гугъл ако те мързи да ровиш в книги.
Това което съм го написал можеше спокойно сам да го намериш в нета за 2 минути.
Научи какво е обратна функция също.Много хляб трябва да изядеш преди интегралите.