Моля ви помогнете!!!
Определете дефиниционното множество и докажете тъждеството.
Трябва ми г). Благодаря предварително.
Valenses написа:Моля ви помогнете!!!
Определете дефиниционното множество и докажете тъждеството.
Трябва ми г). Благодаря предварително.
ptj написа:След като си го публикувал в "Алгебра", ще ти кажа , че за 2-те задачи е достатъчно лявата и дясната страна да имат едни и същи стойности в 3 различни точки (например 0;+1;-1).
Valenses написа:Благодаря ви за светкавичния отговор!!!
ptj написа:След като си го публикувал в "Алгебра", ще ти кажа , че за 2-те задачи е достатъчно лявата и дясната страна да имат едни и същи стойности в 3 различни точки (например 0;+1;-1).
ganka simeonova написа:Нека имаме два полинома от една и съща степен. [tex]P_n(x); Q_n(x)[/tex]
Един полином от n степен има точно n корена (нули)
[tex]R_n(x)=Q_n(x)-P_n(x)[/tex], който за [tex]n+1[/tex]стойности на аргумента приема равни стойности.
=>[tex]R_n=0=>P_n=Q_n[/tex]
Mr.G{}{}Fy написа:ptj написа:След като си го публикувал в "Алгебра", ще ти кажа , че за 2-те задачи е достатъчно лявата и дясната страна да имат едни и същи стойности в 3 различни точки (например 0;+1;-1).
В учебника ми за 9 клас имаше една теорема гласяща,че два полинома от n-та степен са еквивалентни,ако са равни за n+1 стойности.Доказателство обаче нямаше.
Регистрирани потребители: Google [Bot]