Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Въпрос

Теми без категория

Въпрос

Мнениеот Гост » 20 Ное 2019, 20:39

Здравейте на всички.

Мъж на 41 години съм без висше образование с почти нулеви познания по математика.

Не, не съм циганин и да темата е реална и не, не се шегувам.

Искам да запиша да уча информатика в София, защото искам да се преквалифицирам.

Моля, нека да оставим въпросите какво, защо и как за друга тема.

Въпросът ми е, мога ли да науча математиката сам от 1ви до 12ти клас и да вляза да уча в университет?
Че трябва да си скъсам гъза от учене не ме плаши и ще го направя.
И ако да, горе-долу колко време би ми отнело? (От по-тъпите съм и по-бавно схващащите, особено що се касае до математика.)

Ако (хипотетично) изуча сам математиката до 12ти клас, в университетите висшата математика ще ме накара ли да поискам да се откажа?
Ще ме накара ли да се чувствам не на място?

Благодаря предварително на всички отговорили,

Поздрави
Гост

Re: Въпрос

Мнениеот ptj » 21 Ное 2019, 04:09

Висшата математика не е трудна, ако преди това си се научил да мислиш логично. По принцип повечето материал се извежда от А-Б и ако имаш необходимата база знания по елементарна матенатика висшата няма да е кой знае колко по различна за теб.
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот Гост » 22 Ное 2019, 00:27

Здравей,

Ако целта ти е да станеш програмист и да работиш във фирма, би могъл да си избереш направление, в което да се развиеш, насочвайки директно усилията си в самообучение. Потърси например безплатните курсове на Телерик академията, където има и много допълнителна информация за възможностите. Според мен няма смисъл да записваш специалност в университета (ако не ти е приоритет висшето образование), тъй като това ще ти отнеме ненужно много допълнително време. Не казвам, че е безсмислено да се следва висше, а че предвид твоята ситуация, това може би е по-разумният вариант, според мен.

Иначе по конкретните въпроси.
Теоретично погледнато може да научиш математиката до 12 клас сам, но ще е трудно без стратегия. А за висшата, зависи кой и как ти преподава. Има хора, които преподават по начин, по който може да намразиш и живота си, а има и хора, при които може да решиш, че искаш да следваш чиста математика.
Успех с избора!
Гост

Мнениеот emon » 30 Яну 2021, 19:45

Може ли някой да ми каже как да направя тема в уебсайта
emon
Нов

Рейтинг: 0

Назад към Висша математика