Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

АС функции

Теми без категория

АС функции

Мнениеот Румен Симеонов » 06 Апр 2023, 21:59

Нека в един краен затворен интервал е дефинирана една непрекъсната функция, която има производна във всяка точка на интервала с евентуално изключение на краен брой точки, при което производната функция е непрекъсната в точките, в които съществува и се анулипа в не повече от краен брой точки (или въобще не се анулира). Докажете, че функцията (първата спомената тук, а не производната ѝ) е абсолютно непрекъсната функция в първоначално споменатия тук интервал, в който е дефинирана.

Можете да използвате всякакви доказани факти или дефиниции, от който и да е учебник, или монография или друг източник, включително и доказателство на цялото настоящо твърдение, ако го намерите някъде, но е задължително точно да идентифицирате цитираното твърдение с посочване включително и страницата, на която се намира. В такъв смисъл, задачата има и педагогически аспект. Обобщете по подходящ начин задачата, за случаите, в които се допуска първоначалния интервал да е едностранно полузатворен безкраен или пък да е отворен и безкраен и в двете посоки интервал.
()(())(()())((()))(()()())(()(()))((())())((()()))
0 1 01 11 001 101 011 111
[ ] 0 1 x ~ & \
Румен Симеонов
Напреднал

Рейтинг: 20

Re: АС функции

Мнениеот Гост » 07 Апр 2023, 11:12

Явно искате някой да Ви напише дисертацията...
Гост

Мнениеот Румен Симеонов » 07 Апр 2023, 20:29

Гост - не позна. Можеш и да не опитваш пак. А иначе, благодаря за вниманието, предвид на голямата скука. Получаваш бонус - всеки не обиден коментар от теб, който, освен това, е и по съществото на темата е добре дошъл, може и да не цитираш точно, а и въобще да не цитирюаш използваните от теб факти. Впрочем, знаеш ли какво значи ,,абсолютно непрекъсната функция"? Питам, за да преценя как да си говорим.". Не твърдя, че не знаеш. Моля поясни скрития подтекст на твоето мнение, ако има такъв.Само да кажа, задачата би трябвало да е мнооого лесна за човек запознат с основните свойства на абсолютно непрекъснатите функции. Очаквах дори евентуално да ми се оспори авторството и-или оригиналността ѝ. Твоят коментар, обаче, като че ли показва, че в този си вид, посоченото от мен лесно за. проверяване достатъчно условие не е популярно Със сигурност не съм го взел отникъде, в този му удобен за прилагане вид - без да се говори за и без да се проверява абсолютна сходимост на несобствения интеграл от производната. Дори започвам да се съмнявам, че въобще го има някъде. Т.е. - като задачка изглежда е добро, за друго не става. Малко ми е неудобно да говоря на ,,Ви" на неидентифициран ,,Гост'", за който няма доказателства, че не е изкуствен ,,интелект". Врочем, на машина трябва ли да се говории на ,,Ви", според Вас? Ще се съобразя с Вашето мнение.

-
[ ] 0 1 x ~ & \
Румен Симеонов
Напреднал

Мнениеот Гост » 07 Апр 2023, 22:09

Супер!Значи изкуственият интелект се казва Румен Симеонов и ни е дошъл на гости!!!
Гост

Мнениеот Румен Симеонов » 07 Апр 2023, 23:12

[
Гост написа:Супер!Значи изкуственият интелект се казва Румен Симеонов и ни е дошъл на гости!!!
.
Странна нестандартна логика. Благодаря, че в първия пост използвахте учтива форма към Румен Симеонов.
[ ] 0 1 x ~ & \
Румен Симеонов
Напреднал

Мнениеот Гост » 08 Апр 2023, 11:18

Румен Симеонов написа:Странна нестандартна логика. Благодаря, че в първия пост използвахте учтива форма към Румен Симеонов.

Ама Вие започнахте да говорите за Румен Симеонов в трето лице!?
Гост

Мнениеот Румен Симеонов » 08 Апр 2023, 18:14

Гост написа:
Румен Симеонов написа:Странна нестандартна логика. Благодаря, че в първия пост използвахте учтива форма към Румен Симеонов.

Ама Вие започнахте да говорите за Румен Симеонов в трето лице!?

Да, поставяйки се на Ваше място смоменавам (и одобрявам), че Сте използвали учтиво обръщение към Румен Симеонов, впрочем обсъждайки и комуникиратето с машина, или с анонимно лице.Какво неправилно има в това? Може би малко по-правилно щеше да е ако бях написал ,,че в първия пост Сте използвали учтива форма към Румен Симеонов", но в случая двата варианта са равнозначни по смисъл. Малко по-друго щеше да е ако в разговор на живо говоря за себе си, а не за това как Вие сте се обърнали към мен, и посочвам себе си чрез имената си, а не чрез местоимение. А Вие къде сте тренирали анонимни заяждания с непознати, много сте добър в това. Или пък ме познавате и имате лоши чувства към мен? Малко ми поомръзна да се занимавам с Вас, уважаеми ,,Гост". Впрочем, всички ,,Гост"-и формално са обозначени в системата с едно и също име, а едва ли винаги са едно и също лице.
[ ] 0 1 x ~ & \
Румен Симеонов
Напреднал

Мнениеот Гост » 09 Апр 2023, 10:28

Румен Симеонов написа:.... Или пък ме познавате.....

Да речем ,че е така...
Гост

Мнениеот Румен Симеонов » 09 Апр 2023, 19:49

Гост написа:
Румен Симеонов написа:.... Или пък ме познавате.....

Да речем ,че е така...

Аз нямам основание да го река, Вие знаете това, така че май излиза,че Вие си говорите на множествено число сам на себе си, или пък - че ме склонявате да река нещо, за което знаете, че не съм сигурен, че е така. Впрочем, като Ви говоря на Ви, не го разбирайте в буквален смисъл. Нищо де, правете каквото душа Ви иска. Помогнахте ми да разбера, че да се говори с анонимно лице може и да е загуба на време. Мерси за което.
[ ] 0 1 x ~ & \
Румен Симеонов
Напреднал

Назад към Висша математика