[quote="kucheto"]Как ще коментирате това (на всички им е ясно, че има подпиране и вратички в регламента, дори са пуснали и други хора, с далеч по-малко от 32 точки):
Първо да си зададем няколко елементарни въпроса. Ако националната комисия има любимци, не е ли по-умно да им подскаже задачите предварително, отколкото после да се бори с примитивните регламенти на МОМН? Освен Никола, някой друг счита ли се за ощетен? Чи е в същата позиция като Никола - мисли ли някой, че Ахчиева е пропуснала да го попита дали подкрепя Никола? И какъв отговор е получила, та е "пропуснала" да го покаже?
После малко история. Такава замяна (на Хартарски с Константинов) вече е имало - когато са били в 7-ми клас за МБОМ
и пак заради нескопосания регламент на МОМН, който не зачиташе на участниците в националния отбор оценка за изпита след 7-ми клас. Резултатът - Константинов е единственият наш ученик с бронзов медал от МБОМ от 5-годишния мандат на Кортезов (всички останали имат златни и сребърни медали). И още един резултат - след този случай ръководителите на националните отбори за БОМ (Николов) и МБОМ (Кортезов) внесоха остро протестно писмо в МОМН и те промениха регламента - вече на участниците в националния отбор се зачита оценка 6.00 за изпита по математика след 7-ми клас. Една от малкото положителни реакции на МОМН.
Още малко история - вижте резултатите на Никола Константинов на най-сериозното международно състезание, на което е участвал. Аз няма да ги кажа, намерете ги сами на
http://rmms.lbi.ro/index.php?id=results_mathВече сме малко под повърхността на проблема, но имаме преднина пред Ахчиева, която нито може, нито иска да задълбае - току виж стигнала до това, с което започна - грандиозния ни "успех" в Япония.
Ако ви е станало интересно, да продължа ли?