Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Турнир "Роман Хайнацки"- задачи?

Турнир "Роман Хайнацки"- задачи?

Мнениеот drago » 29 Яну 2012, 15:15

Някой да знае задачите от турнира "Роман Хайнацки"? Интересуват ме за 6-ти клас, но може и другите.
drago
Математик

Рейтинг: 517

Re: Турнир "Роман Хайнацки"- задачи?

Мнениеот inveidar » 30 Яну 2012, 00:00

Ще черпиш ли?! :lol: :lol: :lol:
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот drago » 30 Яну 2012, 07:44

Ще го уредим! :)
drago
Математик

Мнениеот inveidar » 30 Яну 2012, 18:11

Условията за шести клас -
Хайнацки_2012_условия_6.pdf
(106.16 KiB) 544 пъти
Аватар
inveidar
Математик

Мнениеот drago » 30 Яну 2012, 20:51

Благодаря!
drago
Математик

Мнениеот dafuq » 31 Яну 2012, 21:29

Inveidar... ай да ми обясниш зак'во му даде задачите като знаеш,че състезанието не се е провело навсякъде,и че той е от град,където не са ги решавали. -.-
dafuq
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот ganka simeonova » 31 Яну 2012, 21:34

dafuq написа:Inveidar... ай да ми обясниш зак'во му даде задачите като знаеш,че състезанието не се е провело навсякъде,и че той е от град,където не са ги решавали. -.-

По-спокойно с топката!
1) Трябва да се извиниш, за предишния си пост!
2) Инвейдър не е врачка, за да знае, че не във всички градове се провело, поради грипната епидемия!
ganka simeonova

Мнениеот dafuq » 31 Яну 2012, 21:43

Извинявай много,ама е близко до акъла,че не се е провело навсякъде,а и половината градове са в грипна епидемия. Предлагам да се махне аттачмент-а,защото мисля,че това е пълен rip off към шестокласниците,явили се в събота.
dafuq
Нов

Мнениеот Xixibg » 31 Яну 2012, 21:51

Винаги може да изтече информация ако дадено състезание се провежда по различно време в различните градове.Особено във века на комуникациите това е елементарно.Достатъчно е да се пусне въпрос в произволен форум да речем bgmama и веднага ще получиш отговор от услужлив родител.Така че дай да не обвиняваме inveidar
Xixibg

Мнениеот ganka simeonova » 31 Яну 2012, 21:54

Вината е в организаторите! Или се отлага и се провежда след това едновременно, или сърбат попарата!
ganka simeonova

Мнениеот peshko » 31 Яну 2012, 22:14

може ли някой да пусне задачите и за 5 клас
peshko
Нов

Мнениеот drago » 01 Фев 2012, 07:28

По-спокойно,хора,
нямал съм никакви задни мисли!!
Просто племеницата ми се яви на състезанието в събота и исках да видя задачите в оригинал.
Иначе е пълен абсурд, ако ще дават същите задачи на градовете, където не се е провело. И ако това се случи, за евентуално изтичане ще са виновни организаторите, не някой друг!!!
drago
Математик

Мнениеот drago » 01 Фев 2012, 08:04

...И ако имаше администратор на този кроманьонец dafuq отдавна трябваше да му се блокира достъпа, а не да се моли да си променя пещерните творения, дето ги беше надраскал.
drago
Математик

Мнениеот dafuq » 01 Фев 2012, 09:25

drago написа:...И ако имаше администратор на този кроманьонец dafuq отдавна трябваше да му се блокира достъпа, а не да се моли да си променя пещерните творения, дето ги беше надраскал.

На тоя "кроманьонец" ако искаш да знаеш му пратиха предупреждение,тъй че няма к'во да ми виниш администраторите. :D :D :D
dafuq
Нов

Мнениеот drago » 01 Фев 2012, 10:43

За простотиите, които ги беше изцвъкал-никакво предупреждение, шалтера и да ходиш да пасеш в някой чалгаджийски форум!
drago
Математик

Мнениеот dafuq » 01 Фев 2012, 13:02

drago написа:За простотиите, които ги беше изцвъкал-никакво предупреждение, шалтера и да ходиш да пасеш в някой чалгаджийски форум!

За чалгата-не мерси. А и тея неща ги "изцвъках" (уау),защото дори и да си нямал лоши намерения,вече има шестокласници от Варна и Ст. Загора,които решават задачите. (там състезанието още не се е провело) Е сега честно ли е? А и прецакваш и племенницата си, и всички други,явили се в събота!
dafuq
Нов

Мнениеот grav » 01 Фев 2012, 13:57

dafuq, а ти кой си? В смисъл, какъв ти е ника, под който обикновено пишеш?
grav
Математиката ми е страст

Рейтинг: 370

Мнениеот inveidar » 01 Фев 2012, 15:02

dafuq написа:
drago написа:За простотиите, които ги беше изцвъкал-никакво предупреждение, шалтера и да ходиш да пасеш в някой чалгаджийски форум!

За чалгата-не мерси. А и тея неща ги "изцвъках" (уау),защото дори и да си нямал лоши намерения,вече има шестокласници от Варна и Ст. Загора,които решават задачите. (там състезанието още не се е провело) Е сега честно ли е? А и прецакваш и племенницата си, и всички други,явили се в събота!

Абе, ти добре ли си?! От къде да знаем ние, че не се е провело състезанието във всички градове? По тази логика трябва всеки път, когато пуснем някоя задача от състезание, да се обаждаме на организаторите и да ги питаме дали може?! Щом те не са счели за необходимо да ни уведомят, не виждам никакъв проблем! :twisted: :evil:
Аватар
inveidar
Математик

Мнениеот dafuq » 01 Фев 2012, 15:54

inveidar написа:
Абе, ти добре ли си?! От къде да знаем ние, че не се е провело състезанието във всички градове? По тази логика трябва всеки път, когато пуснем някоя задача от състезание, да се обаждаме на организаторите и да ги питаме дали може?! Щом те не са счели за необходимо да ни уведомят, не виждам никакъв проблем! :twisted: :evil:

Много ми е любопитно откъде имаш достъп до задачите,а не знаеш,че състезанието не се е провело навсякъде...
dafuq
Нов

Мнениеот ganka simeonova » 01 Фев 2012, 16:50

dafuq написа:
inveidar написа:

Много ми е любопитно откъде имаш достъп до задачите,а не знаеш,че състезанието не се е провело навсякъде...

И да ги е намерил отнякъде, теб какво те интересува?
Щом е проведен някъде изпит или състезание, ясно е, че ще се намерят задачите! Това не е държавна тайна! Ти да не си от КГБ? :twisted:
ganka simeonova

Мнениеот dafuq » 01 Фев 2012, 17:40

ganka simeonova написа:И да ги е намерил отнякъде, теб какво те интересува?
Щом е проведен някъде изпит или състезание, ясно е, че ще се намерят задачите! Това не е държавна тайна! Ти да не си от КГБ? :twisted:

Не,от АСТА съм... :D :D
dafuq
Нов

Мнениеот inveidar » 01 Фев 2012, 17:43

dafuq написа:Много ми е любопитно откъде имаш достъп до задачите,а не знаеш,че състезанието не се е провело навсякъде...

Как от къде, от организаторите, естествено!!! И състезанието трябваше да се проведе на 28.01. Така ни уведомиха. Между другото, ти много се впрягаш, което означава, че нещо не ти е наред работата май, а? :D
Имам даже и решенията на всички класове, но това не означава, че ще ти ги пусна!!! :twisted:
А това е отговорът на Емил Карлов до разтревожените майки от форума БгМама:

Здравейте,Много Ви благодарим за интереса, който проявявате към състезанието, но всеки град, който не спази датата на провеждане на състезанието 28.01.12 събота от 10.00 часа носи риска учениците му да научат задачите.Задачите са изключително хубави и неминуемо ще се разпротранят по мрежата. Кой не обича хубавото.Дисциплината ще се наложи с времето.

Още веднъж благодарим Ви: Емил Карлов

Мисля, че вече ще престанеш с глупостите си.
Аватар
inveidar
Математик

Мнениеот drago » 01 Фев 2012, 18:51

Задачите наистина са хубави, поне тези за шести клас ми харесаха! :)
drago
Математик

Мнениеот Дидева » 01 Фев 2012, 21:07

inveidar написа:
dafuq написа:Много ми е любопитно откъде имаш достъп до задачите,а не знаеш,че състезанието не се е провело навсякъде...

Как от къде, от организаторите, естествено!!! И състезанието трябваше да се проведе на 28.01. Така ни уведомиха. Между другото, ти много се впрягаш, което означава, че нещо не ти е наред работата май, а? :D
Имам даже и решенията на всички класове, но това не означава, че ще ти ги пусна!!! :twisted:
А това е отговорът на Емил Карлов до разтревожените майки от форума БгМама:

Здравейте,Много Ви благодарим за интереса, който проявявате към състезанието, но всеки град, който не спази датата на провеждане на състезанието 28.01.12 събота от 10.00 часа носи риска учениците му да научат задачите.Задачите са изключително хубави и неминуемо ще се разпротранят по мрежата. Кой не обича хубавото.Дисциплината ще се наложи с времето.

Още веднъж благодарим Ви: Емил Карлов

Мисля, че вече ще престанеш с глупостите си.

Виждам, че четете БГ-Мамма. :) Въпреки споменатото в настоящата тема(за отзивчивите родители), там успяхме да опазим задачите в тайна, защото знаехме, че състезанието не е проведено навсякъде. Така или иначе, струва ми се неуместно състезанието да се провежда с едни и същи задачи в различни дни в различни градове. Стара Загора са посочили като вариант за провеждане 18 февруари. Всеки може да изчисли колко дни след 28 януари е това и да прецени дали е възможно задачите да бъдат запазени в тайна толкова дълго време.
Само за справка. Състезанието в Габрово се проведе на 30 януари ( понеделник) и синът ми си донесе листа със задачите вкъщи. Та мисълта ми е, че доста хора разполагат с условията за 5-7 клас и би било наивно да се мисли, че ще ги държат в семейния сейф, докато състезанието бъде проведено във всички градове, в които е било отложено по някаква причина.
Дидева
Нов

Рейтинг: 1

Мнениеот strangerforever » 01 Фев 2012, 22:42

Все едно не се случва същото с общинския кръг на олимпиадата от няколко години насам винаги...
Аватар
strangerforever
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Следваща

Назад към Състезания за 9 - 12 клас