Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

1-ва Коледна online олимпиада ''Математика за таланти''

1-ва Коледна online олимпиада ''Математика за таланти''

Мнениеот krasi.ninov » 11 Дек 2016, 13:35

Здравейте, имам желание да направя, а надявам се вие да участвате в моята олимпиада! :D :)
Регламент:
1-ви кръг-в този кръг са включени 5 задачи от 1-ва до 4-та с по 10 точки и 5-та задача с 20 точки . Първата задача е по възможностите на повечето ученици и ще е геометрична. А всяка следваща ще е по-трудна. Задачи във всички кръгове са върху материала от 6-ти до 12-ти клас. Естествено има възможност и задачите да не са до ниво 12-ти клас, но ще бъдат подходящи и за упражнение и на тази възрастова група. на всеки три дни ще качвам две задачи, а след още три отговорите им и нови две. На 17-ти ще кача последната 5-та задача Отговорите от нея заедно с класирането ще бъдат обявени на 20-ти декември. Не се оценяват задачи след обявяване на техните отговори! Може да се включите след всяка задача, но разбира се в крайното класиране ще имате по-малко точки. Първите две задачи ще кача след няколко минути, а вашите отговори, както за тези така и за другите задачи очаквам на лично съобщение, за да няма преписване ;) всички задачи ще бъдат на Word file.
2-ри кръг- ще се допуснат само хора с над 30 точки. Дата на началото му ще се обяви заедно с крайното класиране от 1-ви кръг

Навярно някои от вас знаете, че съм едва 7-ми клас, но мога да се сдобия със задачи, които да включа.

Пожелавам на всички успех!!! :D :) :mrgreen: :P
Последна промяна krasi.ninov на 11 Дек 2016, 15:01, променена общо 2 пъти
krasi.ninov
Нов

Рейтинг: 6

Re: 1-ва Коледна online олимпиада

Мнениеот Davids » 11 Дек 2016, 13:56

Браво! Супер си! Спечели интереса ми, въпреки че има далеч по-конкурентноспособни из форума. Очаквам задачите :P
*Нещо непосредствено и интересно, привличащо вниманието на читателя и оставящо го с приятна топла усмивка на лицето.*
----
Вече не го правя само за точката. :lol:
Davids
Математик

Рейтинг: 2552

Re: 1-ва Коледна online олимпиада

Мнениеот krasi.ninov » 11 Дек 2016, 14:23

Това е файлът към първите две задачи, чиито отговори ще кача във вторник (ако получа поне три съобщения с отговор) заедно с временното класиране :D
Прикачени файлове
1-ва online 1 и 2.docx
(10.75 KiB) 168 пъти
krasi.ninov
Нов

Re: 1-ва Коледна online олимпиада ''Математика за таланти''

Мнениеот Davids » 11 Дек 2016, 17:57

Отговорите на лично на автора на темата, за да запазим съревнователния характер на олимпиадата все пак и да се направи отделно класиране! :)
*Нещо непосредствено и интересно, привличащо вниманието на читателя и оставящо го с приятна топла усмивка на лицето.*
----
Davids
Математик

Мнениеот darinalazarova73 » 11 Дек 2016, 18:22

Извинете ,не разбирам от термините в информатиката.За да не греша повече-обещавам ,че няма да участвам в тази олимпиада!
darinalazarova73
Фен на форума

Рейтинг: 41

Мнениеот Davids » 11 Дек 2016, 18:27

darinalazarova73 написа:Извинете ,не разбирам от термините в информатиката.За да не греша повече-обещавам ,че няма да участвам в тази олимпиада!

Няма нужда да не участвате, просто не качвайте решенията публично, а ги пращайте на лично съобщение на krasi.ninov. Формата за съставяне на лично съобщение има същите редакционни опции като полето за писане на отговор, така че не ограничава по никакъв начин записа.
----
Davids
Математик

Мнениеот krasi.ninov » 17 Дек 2016, 14:23

Още не съм получил решенията на задачите на 3-ма души, само двама са ми ги изпратили
krasi.ninov
Нов

Мнениеот krasi.ninov » 17 Дек 2016, 16:24

Въпреки че не съм получил 3 съобщения със задачи,ще кача една :? :?

Зад.3 : x+y+z=95
x=3z, a y=2x
Намерете стойност на многочлена А, за който знаем, че А= ((2z+(x-29,5)+30)+[tex]\frac{1}{3}[/tex] 57)-68
krasi.ninov
Нов

Назад към Забавна математика